Vraag

LoRa uplink zonder MAC

  • 6 December 2021
  • 3 reacties
  • 32 keer bekeken

Ik ben bezig met een project waarbij ik LoRa gebruik om mijn data te versturen. Het is al gelukt om payload te sturen over langere tijd, maar na een tijdje (meestal een dag tot 3 dagen) krijg ik geen berichten meer binnen. Ik weet dat mijn device het nog wel doet in de tijd dat deze geen berichten meer stuurt.

 

Na wat rondzoeken zag ik dat ik soms een downlink krijg met een MAC payload, deze beantwoord mijn device niet. De MAC payloads die mijn device stuurt zijn altijd leeg. 
Kan het zo zijn dat de verbinding verbroken wordt omdat mijn device niet de downlink MAC berichten beantwoord? 
Als dit het geval is zou ik graag willen weten hoe deze MAC up en downlinks werken.


3 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Hi @TimS,

Goed dat je dit topic hebt aangemaakt!
We zorgen graag voor wat meer duidelijkheid. In dit geval klopt jouw vermoeden mbt het beantwoorden van de MAC berichten. In onze docs omgeving hebben we de pagina LoRa Device en daar staat het volgende: 

Een MAC bericht verifieert de afspraken tussen netwerk en device en kijkt of deze aangepast kunnen worden. Deze conversatie dient plaatst te vinden om zo elke keer de best mogelijke overdracht voor elkaar te krijgen tegen o.a. zo'n laag mogelijk stroomverbruik. Als dit ‘gesprek’ niet plaatsvind, zullen de berichten uiteindelijk niet meer doorkomen. 

Voor meer uitleg over MAC Commands kan je terecht op LoRaWAN MAC commands

Ik heb 'm ondertussen werkend. Blijkbaar had ik een stuk code dat ervoor zorgde dat de LoRa berichten niet genoeg tijd hadden om ook de MAC te beantwoorden.
Dank voor de hulp

Reputatie 7
Badge +6

Hi Tim,, 

Goed om te horen dat het gelukt is! 
Als we nog iets anders voor je kunnen doen horen we het natuurlijk graag. 

Fijne avond! 

Reageer