LoRaWAN class B downlink berichten

  • 23 September 2017
  • 5 reacties
  • 482 keer bekeken

Goedendag,

Momenteel ben ik bezig met het testen van LoRaWAN class B operation op het netwerk van KPN. Ik zie dat het netwerk de class B MAC commands correct afhandelt en dat de beacons worden verzonden. Ik zou graag het ontvangen van een ping bericht willen testen.

Helaas zie ik niet hoe ik een downlink bericht voor class B stuur vanuit mijn applicatie naar het netwerk van KPN, enkel voor class A. Wordt dit al ondersteund door KPN? Zo ja, hoe doe ik dit?

5 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Hallo @tommas-factorylab, welkom op de LoRa community van KPN
Begrijp ik goed dat u gebruik maakt van de developer portal? ­čÖé

Class B devices worden nog niet ondersteund, een paar weken geleden was de status: "Currently not supported. Class B is not yet specified fully by the LoRa Alliance, KPN will include class B after full specs are available"

Dit verwachten we te introduceren met de release van LoRaWAN 1.1, die binnen een paar maanden wordt verwacht.
Hallo Tim,

Ik maak geen gebruik van het developer portal. Ik heb een zakelijk contract met Simpoint en ik heb van hen een document gekregen met het format waarmee ik uplink en downlink berichten kan verwerken. Daarin staat geen mogelijkheid om class B of C berichten te versturen omdat downlinks als antwoord op een class A uplink gegeven moeten worden.

Ik dacht dat class B al ondersteund werd, aangezien de netwerk server(s) wel al mijn class B MAC commands afhandelen. Maar waarschijnlijk hebben jullie nog niet de hogere lagen geïmplementeerd?

Welke wijzigingen ten opzichte van versie 1.0/1.0.2 in versie 1.1 hebben jullie nodig voor class B ondersteuning? Dan kan ik deze misschien alvast implementeren.
Reputatie 7
Badge +11
Dag @tommas-factorylab, deze vragen ga ik voor u uitzoeken en kom ik op terug!
Reputatie 7
Badge +11
Dag @tommas-factorylab,

Ik ben inmiddels een beetje wijzer geworden, sorry voor het wachten.
Sinds 3 oktober is een nieuwe release ingedraaid op het KPN netwerk. Class B is nog niet beschikbaar (zou wel gedeeltelijk kunnen werken, maar ondersteunen we niet). Het is nog niet bekend wanneer dit beschikbaar komt voor commerci├źle klanten en developers.
Ik heb echter geen informatie over de te verwachtte wijzigingen, ik denk niet dat we daar op voorhand iets over kunnen zeggen.
Hallo TIm,

Bedankt voor de informatie. Ik zal dan moeten wachten totdat V1.1 wordt ge├»mplementeerd 🙂.

Reageer