Beantwoord

OTAA lukt niet

  • 16 oktober 2017
  • 12 reacties
  • 291 keer bekeken

Ik probeer een LoRa demonstrator op te zetten via OTAA. Via het TTN gaat dat prima, maar via het KPN network (nog) niet. Nu zie ik uit andere vragen dat activering een handmatige actie is. Ik kan daar op wachten, maar misschien heb ik een ander problem. Kunt u dat zien (bijv. geen dekking)?
AppEUI is ingesteld op 0059AC0000010120
icon

Beste antwoord door RRuizenaar 20 oktober 2017, 08:17

Hallo Tim,

Ik heb een mogelijke fout gevonden in mijn compiler instellingen. ABP werkt nu goed en ik heb opnieuw een OTAA uitgevoerd (met nieuwe DEVEUI). Ik hoop dat het nu wel goed gaat!

Groeten Ronald
Bekijk origineel

12 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Hallo @RRuizenaar, ik kan u in ieder geval vertellen dat wij vandaag iets na 12 uur de OTAA verzoeken hebben verwerkt. Sindsdien is er geen nieuw verzoek binnengekomen. Krijgt u helemaal geen reactie of wat gebeurt er?
Hallo Tim,
Ik heb gisteren na 12 uur nog enkele OTAA verzoeken gestuurd maar zonder resultaat. Een JOIN lukt niet. Via het TTN lukt een OTAA wel. Ik ga nog even verder zoeken!
Groeten Ronald
Reputatie 7
Badge +11
Hi Ronald,
De OTAA verzoeken zijn helaas niet ontvangen, ik zie er momenteel geen staan.
Veel succes, hopelijk weet je de oorzaak te vinden en kom je eruit. Ik verneem graag als je verder komt of vragen hebt.
Hallo Tim,
Na vele pogingen (op verschillende locaties) is OTAA nog steeds niet gelukt. Via TTN lukt OTAA wel, dus de opstelling moet goed zijn! Wat kan het problem zijn?
Ik heb de DEVEUI van de testopstelling gekopieerd en ingevoerd op het loradevelopersportal (ik neem aan dat het format niet beperkt is "343437316A36830E").
Ik heb de APPKEY op beide plekken gelijk ingesteld "BF8B4B9DDFEF7D7D928BE34DE5CD806B".
En ik heb APPEUI van de testopstelling ingesteld op "0059AC0000010120".
Vervolgens geef ik de opdracht JOIN!
Wat doe ik hier verkeerd?
Groeten Ronald
Reputatie 7
Badge +11
Hi Ronald,
Ik ga een collega vragen om mee te kijken met deze OTAA aanmelding. Namelijk zie ik de device wel in de developer portal staan met de AppKey en AppEUI. Zojuist heb ik de registratie in de developer portal verwijderd zodat je een nieuwe JOIN kunt versturen. Als het goed is, zie ik de opdracht dan verschijnen om als OTAA aan te melden. Laat je mij weten als je het nogmaals hebt geprobeerd?
Hallo Tim,
Ik heb zojuist een nieuwe JOIN verstuurd! Ik heb geen nieuwe registratie aangemaakt op de portal.
Kun je iets zien?
Groeten Ronald
Reputatie 7
Badge +11
Beste Ronald,
Helaas komt er geen verzoek binnen, het gaat nog steeds niet goed! Ik ga een collega vragen om mee te kijken naar het probleem, gezien je dekking en andere zaken hebt uitgesloten in het probleem. Nog één laatste check, heb je de device van de laatste firmware versie voorzien?
Hallo Tim,
Ik heb een mogelijke fout gevonden in mijn compiler instellingen. ABP werkt nu goed en ik heb opnieuw een OTAA uitgevoerd (met nieuwe DEVEUI). Ik hoop dat het nu wel goed gaat!
Groeten Ronald
Reputatie 7
Badge +11
Beste Ronald,
Ik zie je OTAA staan! Vandaag zal deze worden geactiveerd door mijn collega's 😀
Hallo Tim,
Bedankt voor de support! Ik kan weer verder met testen!
Groeten Ronald
Reputatie 7
Badge +11
Heel fijn! Het topic markeer ik als beantwoord, ik zie dat de OTAA doorgevoerd is 🙂
Veel succes!
Berichten komen binnen en alles lijkt te werken! bedankt!

Reageer