Vraag

overzetten lora fleet naar knp lora

  • 15 September 2020
  • 5 reacties
  • 401 keer bekeken

ik wil een fleet met sensoren overzetten naar kpn lora. deze hangen nu aan een kerlink gateway. ik heb voor test drie sensoren uit de fleet gehaald en toegevoegd aan kpn lora. bij status zijn processing en connectivity active (groen) maar er komt geen data binnen. “this device has no network activity yet”. sla ik iets over ? kom ik iets te kort ?


5 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen @P1nda ,

Welkom bij de IoT Community!
Goed dat u aan de bel trekt. Ik help u graag verder. 
Als ik het goed begrijp heeft u een account aangemaakt voor de KPN Things Portal en wilde u vervolgens 3 devices aanmelden, maar daar lijkt het niet goed te gaan, toch? 

Om mee te kijken heb ik wat gegevens van u nodig. Ik wil u daarom vragen om een privébericht te sturen met uw gebruikersnaam en de DevEUI is van de devices die u toegevoegd heeft. 

dankje rick, zojuist gedaan

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag, 

Zoals ik in mijn privébericht schreef heb ik wat collega's mee laten kijken en ik heb zojuist een terugkoppeling ontvangen. Wanneer we de LoRa Data History leeg is zijn de volgende 2 punten de meest voorkomende oorzaken: 

  • Onvoldoende LoRa-bereik op de plek van testen
  • Een DevEUI dat in het device niet hetzelfde is als in het Portal

Daarnaast kan het ook te maken hebben de Channel setup. Heeft u dit al geprobeerd? 

Op onze documentatiepagina staat het volgende troubleshoot blok voor wanneer het Join request niet in de Data History komt. Ik adviseer u om hier ook nog eens door te gaan:

Tot slot kunt u ook nog even controleren op welke spreading factor de devices proberen te joinen. Het is bekend dat er bij spreading factor 7 een laag bereik is, dus het is ook nog een optie om de spreading factor te wijzigen. 

Ik hoop dat u hiermee verder komt. En anders hoor ik het natuurlijk graag!

dank Rick, wat betekenen de groene stippen connectivity en processing ?

wat zegt dat ?

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag, 

In principe zeggen deze stappen dat het device met het netwerk verbonden is. Dat ziet er in dit geval dus prima uit. 
Het opvallende in deze situatie is juist dat de Data History leeg is en we daar het Join request en de Join accept niet terug zien. 

Reageer