Vraag

Payload niet gedecrypteerd

  • 23 January 2017
  • 3 reacties
  • 303 keer bekeken

In principe zou, volgens de documentatie in die DEV portal, de payload van de sensor reeds door de KPN gateway gedecrypteerd moeten worden en bijgevolg in normaal HEX formaat tot op ons platform moeten worden doorgestuurd. Dat is echter niet het geval. In de KPN portal kan je in de "debugger" de payloads zien die naar ons platform worden doorgezonder. Daar zal je meteen zien dat die payloads allemaal heel verschillend zijn. Als de payloads al gedecrypteerd zijn, dan zouden die eerder gelijkaardig moeten zijn. Meer bepaald zijn de eerste twee tekens van een payload steeds een identificatie van het type bericht dat werd verzonden. Elke payload zou bijgevolg moeten starten met ofwel "24" ofwel "ff".

Dit kan volgens mij maar 2 dingen betekenen:

* De payload is toch niet gedecrypteerd, maar die kans lijkt mij klein. Ik heb ook al geprobeerd de payload zelf te decrypteren volgens de specificaties, maar krijg geen leesbare content te zien.

* Er klopt iets niet met de settings waardoor de decryptie die door KPN gebeurt niet correct is (en bijgevolg een foutieve payload genereert). De payload wordt op het device geëncrypteerd met AES-128, gebruik makend van het Device Address en de AppSKey. De KPN portal kan dan met diezelfde info het bericht weer decrypteren. Dus, als die gegevens niet 100% overeen komen, dan verstaan ze elkaar niet 😉.

Graag uw advies

3 reacties

Hallo Welcomeworks,

Het Developer Portal verstuurt de berichten inderdaad decrypted.
Naar welke poort stuurt het device data? Op het Developer Portal is het alleen mogelijk om data op poort 1 te sturen (anders krijg je een effect zoals je beschrijft).

Groeten,
Timme
ik heb het zelfde probleem, is er al een oplossing gevonden?

gr jeroen
Reputatie 3
Badge +1
Wat is de payload die je verstuurd in ASCII en HEX? en wat is het onverwachte resultaat op het DEV portal?

Reageer