Vraag

Rfid zender / ontvanger aansluiten op lora

  • 2 October 2017
  • 5 reacties
  • 587 keer bekeken

Dag,
We willen graag onderzoeken hoe we fietsers automatisch kunnen detecteren binnen een bepaalde zone. We stellen ons een RFID zender/ontvanger voor die fietsen met een chip kan waarnemen binnen een bepaalde geofence straal vanaf de zender/ontvanger.
Hoe kunnen we testen/ervoor zorgen dat deze zender aangesloten kan worden op het lora netwerk?

5 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Hi @Gideon Biegstraaten,

Welkom bij onze LoRa Community!

Wat ontzettend leuk idee om een dergelijke oplossing te onderzoeken. Natuurlijk helpen we hier graag in mee! Sterker nog, er is een forum gebruiker die voor zijn afstudeerproject een onderzoek heeft gedaan naar het traceren van fietsen. Ik adviseer je daarom om eerst eens in dit topic te duiken en te kijken hoe ver u daarmee komt.

Als u naar aanleiding van het topic vragen heeft, zoek ik dit natuurlijk graag voor u uit. U hoeft alleen maar een gil te geven 😉
Hoi Rick,
Dank voor de link naar het afstudeerproject.
Heb je een idee hoe we hier kunnen testen of er genoeg verbinding is om contact te kunnen maken met het Lora netwerk? We willen in een inpandige fietsenstalling de test verrichten.

Groeten,
Gideon
Reputatie 7
Badge +6
Goedemiddag Gideon,

Om met ons netwerk te kunnen testen hebben wij de KPN Developer Portal ontwikkeld. Hier kunt u zich registreren om vervolgens 10 weken lang gratis te kunnen testen. Daarnaast heeft ons netwerk in heel Nederland bereik, dus met het bereik mogen geen problemen mee ontstaan.

Ik wens u veel plezier met het testen en als u vragen heeft, zit ik voor u klaar!
Hoi Rick, dank voor je reactie.
Zou ik je kunnen bellen hierover?
We hebben de lora verbinding meer dan 10 weken nodig...

Groeten,
Gideon
Reputatie 7
Badge +6
Goedemiddag Gideon,

Ik ben niet in de gelegenheid om u te bellen. De 10 weken testen via de KPN Developer portal staan vast, dus daar kunt u in ieder geval alvast mee aan de slag. Nu help ik u natuurlijk wel graag verder.

Wilt u mij uitleggen waarom u langer wilt kunnen testen?
En over wat voor periode hebben we het dan?

Als u het prettig vindt is een privébericht natuurlijk ook mogelijk.

Reageer