Beantwoord

Verkrijgen van DeviceEUI & AppKey

  • 3 May 2017
  • 17 reacties
  • 783 keer bekeken

  • Actieve Deelnemer
  • 14 reacties
Ik ben bezig met het ontwikkelen van lora node met de SX1272 van semtech. Data verzenden via ABP lukt me, maar via OTAA is het me nog niet gelukt. Mijn vermoeden is omdat ik zelf een Device EUI en Appkey uit mijn duim heb gezogen, dat daarom de communicatie niet werkt.
Ik heb in een gelezen in een developer guide van orange, dat de modem fabrikant de device EUI moet leveren. Ik neem aan dat ze daarmee semtech bedoelen, maar ik kan verder geen informatie vinden waar ik dit precies vandaan kan halen, er wordt bijvoorbeeld niks over gezegd in de datasheet.
Dus mijn vraag: Klopt het dat ik hiervoor bij semtech moet zijn, zo niet waar kan ik dit wel vandaan halen?
En waar kan ik een Appkey vandaan halen?

Ruben
icon

Beste antwoord door Jeroen10 10 May 2017, 16:41

Bekijk origineel

17 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Hi @Ruben

Welkom op het LoRa Forum! :D
Hebt u zich al geregistreerd op de Developer Portal?

Via deze link kunt u zich registreren.
Ik heb even kort overlegd met de specialisten en wij adviseren om eerst via de portal te gaan testen. Vanuit de portal krijgt u namelijk automatisch de benodigde DevEUI gegevens.

De vraag of u voor deze gegevens (buiten de portal) bij Semtech moet zijn heb ik nog uitstaan. Zodra ik hier reactie op krijg speel ik dit natuurlijk direct naar u door;)
Reputatie 3
Badge +1
@Ruben de AppKey zal met een komende update duidelijk vermeld worden op het Developer Portal. In de uitleg op het developer portal staat deze op dit moment al wel vermeld.
AppKey: 0059AC0000010120
@Rick S. Ja, ik ben al een paar maanden geregistreerd, maar ik krijg van de portal geen gegevens, sterker nog als ik een OTAA device aanmaak dan krijg ik de melding "Please provide the DevEUI" als ik die gegevens niet zelf invul in de form. Als ik ABP gebruik dan krijg ik deze gegevens wel, maar daar heb ik niets aan als ik het systeem werkend wil krijgen met OTAA.

@Jeroen10 Thanks
@Jeroen10 Die sleutel is volgens mij de AppEUI en niet de AppKey.
Reputatie 3
Badge +1
Je hebt gelijk @Ruben, ik had ze even door elkaar gehaald. De AppKey kun je zelf verzinnen en moet 16 bytes lang zijn.
Reputatie 7
Badge +6
Hi Ruben,

Ik heb de melding, die u in de portal krijgt bij het aanmaken van een OTAA device, doorgestuurd naar de specialisten. Zij gaan het voor u uitzoeken en geven mij een terugkoppeling.
Zodra ik bericht krijg, speel ik dit natuurlijk direct naar u door.
Reputatie 3
Badge +1
In principe moet je inderdaad een DevEUI bij je LoRa device ontvangen. Op papier of via software uit te lezen. Als dit niet lukt kan je ook zelf een DevEUI verzinnen. Zolang je deze ook in je software gebruikt werkt het gewoon.
Reputatie 7
Badge +11
De reactie van @Jeroen10 markeer ik als het beste antwoord in dit topic, top!

@Ruben ik heb uw account gevonden in de developer portal. Er staan nu 6 devices geregistreerd (incl. deveui), de meeste zijn gekoppeld aan hookbin, werken ze nu ook? Een aantal van de devices zijn geregistreerd middels OTAA zo te zien. :)

PS. uw account verloopt op 15 mei, ik heb uw account verlengt tot 15 juni.
@Jeroen10 Oke, bedankt!

@Tim Ik heb problemen met ontvangen van data, iets wat eerst wel werkte, waarschijnlijk is het een bug in mijn code. Maar als je niet kan ontvangen dan werkt OTAA ook niet.
Is er overigens een manier om er achter te komen of een join request uberhaubt binnen komt bij kpn?
En is er een manier om automatisch een antwoord terug te sturen, zodat ik altijd precies een bericht terug kan sturen in een 'Rx window'? Wat ik nu namelijk doe is een bericht verzenden met mijn hardware en handmatig op de kpn portal een bericht terug sturen, en hopen dat dat precies in een van de twee 'Rx windows' is.

Bedankt voor de verlenging!
Reputatie 3
Badge +1
Ik weet niet wat voor hardware en welke LoRa module je op dit moment gebruikt maar het zou een probleem kunnen zijn met de Firmware die op de module staat. Voor een RN2483 moet je minimaal versie 1.0.1 hebben (als ik me niet vergis) om te kunnen werken met OTAA.

Een downlink bericht (van KPN naar je LoRa device) hoef je niet te timen. Zodra je een bericht toevoegt wordt deze in een queue opgeslagen. Zodra er een bericht wordt verstuurd vanaf je LoRa device, wordt ook het bericht op het juiste moment verstuurd naar het LoRa device. Deze zal dus altijd in het Rx windows verstuurd worden.
@Jeroen10 Ik gebruik de semtech sx1272.

Dat is veel makkelijker dan ik dacht, maar dat betekend dus dat de software aan mijn kant helaas niet goed is.
Reputatie 3
Badge +1
Zelf heb ik geen ervaring met semtech chip. Als ik even google kom ik wel een pagina tegen met software voor een arduino uno die volgens de beschrijving werkt met OTAA https://github.com/matthijskooijman/arduino-lmic misschien dat je daar iets mee kunt.
@Jeroen10 Ik had naar die nog niet gekeken, ik gebruikte een geporte (oude) versie van https://github.com/Lora-net/LoRaMac-node. Ik binnen kort de arduino code door spitten, kijken wat die anders doen.
Reputatie 7
Badge +6
Hi Ruben,

We zijn inmiddels alweer 4 dagen verder.
Ik ben erg benieuwd of de tip van Jeroen effect heeft gehad.
Heb je al kunnen testen met een nieuwe firmware versie?

@Jeroen10 Wederom bedankt voor de hulp!
@Rick S. Ik heb wel naar de code gekeken, maar ik heb nog geen tijd gehad om er diep op in te gaan en te kijken wat functioneel gezien, arduino anders doet.
Reputatie 7
Badge +6
Je hebt ook vast genoeg andere dingen te doen. Dus ik kan me goed voorstellen dat u er nog niet heel diep ingedoken bent. Ik ben natuurlijk wel erg benieuwd naar de uitkomst.

Dus laat u het mij weten of het gelukt is? 😉
@Rick S., Ik heb het op het moment een beetje druk met andere dingen inderdaad. Volgende week hoop ik er beter naar te kunnen kijken, ik zal je dan op de hoogte houden!

Reageer