Vraag

Welk (Arduino) board aanschaffen, Marvin-board moeilijk te koop

  • 27 April 2023
  • 1 reactie
  • 55 keer bekeken

Ik heb een aantal jaren terug ervaring opgedaan met het The Things Network, waarbij ik via een Dragino Arduino en een eigen Dragino gateway die met internet verbonden was. Sinds ongeveer een jaar zijn ze overgegaan naar V3 en werkte het niet meer bij mij. Veel zitten zoeken, maar het is echt een gepruts met bibliotheken en niet meer gelukt. Dus eigenlijk een beetje opgegeven.

Wat ik nu wil doen is het project omzetten naar het KPN LoRa-netwerk. Ik meet d.m.v. een Hall-effect sensor omwentelingen en wil dit frequent doorsturen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld 1 maal per minuut. Op het TTN-netwerk was dit geen probleem. Ik wil ook geen gateway meer gebruiken, maar dacht dus gebruik te maken van het landelijk dekkende LoRa-netwerk van KPN.

Nu zie ik dat bijv. het Marvin-bord ondersteunt wordt i.c.m. Grove-sensoren. Er wordt verwezen naar Conrad, maar die verkoopt de Marvin niet (meer). Ik kan er ook niet veel informatie over vinden op internet over dit bord, behalve dat het een Kickstarter was en KPN het ondersteunt.

Waar kan ik dit Marvin-bord nog kopen? En/of wat zijn de alternatieven voor mijn project?


1 reactie

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @tjeerdnet,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum! 
Wat tof om te lezen dat je aan de slag wilt op ons netwerk. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf geen expert ben op het gebied van devices. Dus ik denk niet dat ik de juiste persoon ben om je te adviseren. Daarom lijkt het mij goed om de vraag en jouw gegevens op dit formulier in te vullen, zodat je in contact kan komen met een adviseur. 

Reageer