Sticky

KPN start met LTE-M voor Internet of Things

  • 21 March 2018
  • 0 reacties
  • 3777 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +11
  • Allesweter
  • 3490 reacties

KPN heeft op meerdere locaties in Den Haag en Rotterdam het nieuwe Internet of Things (IoT) netwerk LTE-M geactiveerd! Daarmee is ook een nieuw subforum op onze community ontstaan: het LTE-M Forum


De eerste klanten gebruiken inmiddels deze veelbelovende nieuwe IoT-technologie. LTE-M wordt uitgerold op het bestaande 4G netwerk en zal voor het einde van het eerste kwartaal van 2018 beschikbaar zijn in heel Nederland.

Met LTE-M heeft KPN er weer IoT-connectiviteit erbij. Voor alle denkbare IoT-toepassingen en -vraagstukken valt nu een oplossing realiseren via de verschillende IoT-netwerken van KPN. Met het activeren van LTE-M in Den Haag en Rotterdam bieden we klanten de mogelijkheid om deze nieuwe IoT-technologie als eerste in Nederland in de praktijk te ervaren.

LTE-M is een low power wide area netwerktechnologie gebaseerd op het 4G-netwerk en wordt door een groot aantal operators in de wereld ondersteund. Het is aanvullend aan de bestaande landelijk dekkende IoT-netwerken van KPN, zoals LoRa en Machine-to-Machine (M2M). LTE-M is met name geschikt om apparaten op kostenefficiënte wijze met grote regelmaat data uit te laten wisselen. Met een bandbreedte tot 1 Mbps en een hoge snelheid (lage latency - vertraging) kan er direct worden gehandeld op deze informatie. Afhankelijk van het gebruik is de maximale batterijduur circa 5 jaar.

Met Internet of Things kunnen organisaties bedrijfsprocessen optimaliseren, de klantervaring verbeteren én nieuwe businessmodellen ontwikkelen. Typische voorbeelden waar LTE-M voor geschikt is zijn slimme meters, wearables, mobiele betaalautomaten en bijvoorbeeld het registreren, volgen en beheren van bedrijfsmiddelen. Organisaties en ontwikkelaars die de mogelijkheden van LTE-M willen verkennen kunnen contact opnemen met KPN en zijn ook welkom bij de IoT-Academy in Rotterdam.

Wanneer is LTE-M voor u interessant?

Bent u op zoek naar een toekomst vaste connectiviteit, die ook stabiel dient te zijn op moeilijk bereikbare plekken? Dan is LTE-M interessant. LTE-M is een connected oplossing die wereldwijd ingezet kan worden, op plekken waar 2G nu, of binnenkort, niet meer beschikbaar zal zijn. (zoals in de USA).

Heeft u een IoT apparaat dat meermaals per dag online data dient te versturen met een minimale vertraging?
Wilt u uw bezittingen tracken en een full mobility handover? (in de toekomst beschikbaar).

LTE-M kan op een energiezuinige manier snel data verzenden, waardoor batterij gedreven Internet of Things toepassingen binnen handbereik komen. In de toekomst is het ook mogelijk om VoLTE te gebruiken. Met Enhanced Coverage zijn zelfs normaliter moeilijk bereikbare plekken te bereiken.

We hebben met modules van verschillende leveranciers getest. We zijn daarbij niet tegen problemen aangelopen. Voor een stabiele prestatie dienen de modules GCF certified te zijn. Op aanvraag kunnen we een werkende demo laten zien.


Geïnteresseerd? Bestel dan de Internet of Things Developer Kit

0 reacties

Geen reactie

Reageer