Vraag

LTE-M TCP verbinding

  • 27 June 2019
  • 4 reacties
  • 1408 keer bekeken

Badge
Hallo,

We willen graag met LTE-M aan de slag en voor testen ervan hebben we vijf test simkaarten van KPN ontvangen. We willen graag een transparante TCP verbinding naar het modem waarin de simkaarten zitten opzetten. Echter, daarvoor is een IP adres en poortnummer nodig. Deze simkaarten blijken geen vast IP adres te hebben en dus is mijn vraag is hoe een transparante verbinding dan kan worden gemaakt?

Het modem wat we gebruiken heeft een Quectel BG96 LTE module.

Ik hoor graag wat er mogelijk is.

Mvg,

Tjerk bij de Leij

4 reacties

Reputatie 5
Badge +5
Goedemorgen Tjerk, welkom op het Zakelijk KPN Forum.

Zelf weet ik dit niet, maar ik heb uw vraag doorgestuurd aan mijn collega's die hierin meer gespecialiseerd zijn. Ik verwacht dat zij wel enkele suggesties hebben. Zodra ik meer weet kom ik bij u terug.
Reputatie 1
Badge
Hallo Tjerk,

Voor testsimkaarten (developer kits) is de APN LTEM.WEBTRIAL.M2M beschikbaar. Daar krijgt u een dynamisch public IP adres en kan een transparante verbinding worden opgezet.

Voor operationele klanten is er de mogelijkheid tot een private APN met VPN zodat u de SIMs via een beveiligde tunnel en een private IP kunnen benaderen.

Met vriendelijke groet,
Saïd Bouyaouzane
Badge
Beste Said,

Ok, bedankt voor de info. Ik ga proberen daarmee een transparante verbinding op te zetten.

Mvg,

Tjerk bij de Leij
Badge
Hallo Said,

Met de LTEM.WEBTRIAL.M2M APN zie ik inderdaad dat de module een dynamisch publiek IP adres krijgt maar mijn vraag is vervolgens met welk server adres ik een transparante verbinding moet opzetten om de verbinding te kunnen testen?

Mvg,

Tjerk bij de Leij

Reageer