Beantwoord

SARA R412M Ping en TCP

  • 12 September 2019
  • 6 reacties
  • 1190 keer bekeken

Hallo,

Momenteel ben ik met een SARA R412M bezig. Ik heb hem verbonden met LTEM.WEBTRIAL.M2M, en ik heb een IP adres.
Als ik een UDP verbinding opzet naar echo.u-blox.com, en daar wat heen stuur, krijg ik het netjes terug. Probeer ik hetzelfde met TCP, ontvang ik het welkomst bericht.
Echter als ik daarna wat probeer te versturen en weer te ontvangen blijft het stil?
Het tweede struikelblok is dat het me niet lukt om een IP te pingen, de meeste AT commando's worden ook niet ondersteund door de hardware, maar wellicht weet hier toch iemand de oplossing?

Alvast bedankt!
icon

Beste antwoord door maarten bartels 13 September 2019, 09:58

Bekijk origineel

6 reacties

Na de TCP socket te sluiten en opnieuw te openen krijg ik "CME ERROR: OPERATION NOT ALLOWED" als ik USOWR wil uitvoeren, terwijl ik wel een OK en socket index terug krijg.
Reputatie 1
Badge
Hallo Maik,

Als je 1 keer antwoord hebt gekregen van de UDP/TCP server van ublox gebruik je de juiste AT-commando's. Ik weet niet hoe de server processen van ublox werken. Je kan beter zelf een UDP en TCP server inrichten voor je testen, dan weet je zeker dat een bericht aankomt en wat je terug kan verwachten.

Vanaf die server kan je dan ook een ping initieren. Je LTE-M device moet een publiek IP adres hebben. Als je inderdaad een verbinding hebt opgezet naar de LTEM.WEBTRIAL.M2M APN dan is dat het geval. Je device is dan bereikbaar en PING zal werken.

groet,

Maarten Bartels
KPN LTE-M Team
Hoi Maarten,

Bedankt voor je reactie en heldere uitleg. Een eigen server opzetten is inderdaad een goed idee.

Voor de ping zou ik echter graag de andere kant op werken, vanaf de SARA R412M een IP kunnen pingen (via ICMP). Hiervoor heb ik echter geen AT commando kunnen vinden. AT+NPING en AT+UPING zijn niet ondersteund lijkt het?
Reputatie 1
Badge
Hallo Maik,

Dat heb ik nooit gedaan. Zou kunnen dat die AT commando's (nog) niet werken. Je kan dit het beste navragen bij Ublox customer support.
Als alternatief, zou je een dialup-verbinding kunnnen maken en een ping kunnen starten vanaf je windows/linux machine. ik weet niet of jouw hardware die mogelijkheid biedt?

groet,

Maarten Bartels
Beste Maarten,

Dan ga ik daar verder! Het alternatief is een mogelijkheid, maar ik zou graag het device zijn eigen verbindingsstatus laten controleren d.m.v. het pingen van een openbare server.

Ik weet even genoeg, bedankt voor je hulp!
Reputatie 1
Badge
Ik snap het. Succes!

Maarten

Reageer