Berichtversleuteling

  • 16 June 2018
  • 11 reacties
  • 344 keer bekeken

Beveiligd mailen wordt terecht steeds meer een issue, ook voor kleine ondernemers.
Office 365 biedt deze mogelijkheid in E3 abonnement:
https://products.office.com/nl-nl/exchange/office-365-message-encryption

Ik zie voor mij alleen de mogelijkheid om te kiezen tussen een instap en premium, maar premium lijkt deze mogelijkheid niet te bieden. Hoe krijg ik deze upgrade voor elkaar? Ik neem aan dat KPN het belang hiervan ook inziet.

11 reacties

Reputatie 5
Badge +10
Hi @vanrij,

Welkom op het zakelijk forum van KPN! Bedankt voor het stellen van uw vraag. Om antwoord te kunnen geven op uw vraag heb ik hulp ingeschakeld van mijn collega's. Zodra ik antwoord heb laat ik het u weten.
Klopt het dat het ook aangeboden wordt in een E1 pakket? Dat is qua prijs wat beter te behappen.
Reputatie 5
Badge +10
Hi @vanrij,

Excuses voor mijn late reactie! Op dinsdag en woensdag was ik niet aanwezig.

Vanuit de webshop worden er geen E abonnementen verkocht. Vanuit de Mijn KPN Zelfservice Cloud is het wel mogelijk uw abonnement te wijzigen en upgraden naar een beschikbare E abonnement. Houd er rekening mee dat de ondersteuning op E abonnementen beperkt is.
Inmiddels bij collega nagegaan, KPN zou geen E1 abonnementen aanbieden.
Na aanleiding van jouw reactie nog even ingelogd in het Cloud Zelfservice portaal: hier staan inderdaad geen E abonnementen aangeboden.
Reputatie 5
Badge +10
Hi @vanrij,

Vanuit de officiële verkoopkanalen verkopen wij inderdaad geen E abonnementen. Wanneer u een Office 365 abonnement bij KPN hebt kunt u wel degelijk een E abonnement aanschaffen. Vanmorgen heb ik ingelogd in uw zelfservice cloud portaal en u hebt de mogelijkheid om E1 en E3 abonnement aan te schaffen.

Hieronder heb ik een stappenplan gemaakt waar u de E1 en E3 abonnementen kunt vinden in uw Zelfservice cloudportaal.

1. Login op MijnKPN Zelfservice Cloud: beheer uw abonnement.
2. Klik in de grijze balk bovenaan op Abonnementen
3. Klik op het abonnement welke u wenst te wijzigen:
- Office 365 Premium (gemigreerd)
- Office 365 Instap (gemigreerd)
4. Klik onderaan op Pakket wisselen
5. Vervolgens kunt u een servicepakket kiezen.

Laat u mij weten of het is gelukt?
Dank je Rashid,
Ik zie inderdaad waar je dit kunt aanpassen. Kun je me met een laatste stap helpen? Ik wil enkel voor een "Instap office 356 beginners-pakket" upgraden naar het E1 pakket, de andere mogen op instap blijven staan. Volgens mij upgrade ik ze allemaal naar een E1 op deze manier, dat hoeft niet enkel het info-mail adres wil ik upgraden. Hoe doe ik dit?

Dat ik maar met een adres naar E1 wil komt omdat we alleen met het info-adres naar extern mailen en hierbij willen we de optie voor beveiligd mailen kunnen gebruiken zoals uitgelegd op: https://support.office.com/en-us/article/how-do-i-open-a-protected-message-1157a286-8ecc-4b1e-ac43-2a608fbf3098

Dank alvast!
Reputatie 5
Badge +10
Graag gedaan @vanrij!

U hoeft zich geen zorgen te maken dat alle abonnementen worden gewijzigd. U kunt namelijk maar 1 abonnement tegelijk wijzigen. Wanneer u bij stap 3 van mijn stappenplan kiest voor Office 365 Instap (gemigreerd), dan wijzigt u enkel dat abonnement.

Wanneer u de wijziging hebt uitgevoerd is het mogelijk om beveiligd te kunnen mailen ☺️ .
Reputatie 7
Badge +6
Persoonlijk hoop ik dat Microsoft binnenkort deze functie in alle mailabonnementen gaat aanbieden, communiceren mailen is namelijk echt niet meer van deze tijd.
Beste Rashid,

Klopt dat mijn Premium pakketten niet meegenomen worden als ik de instap ophoog.
Echter heb ik echt niet de mogelijkheid om te selecteren welke van de instap abonnementen ik wil omzetten in een E1 pakket. Want alle instap abonnementen worden als een abonnement gezien en worden dus allen omgezet naar E1.
Ik wil echter alleen mijn info@ account naar E1 omzetten.

Ik kan als workaround wel andere gebruikers verwijderen, dan de ene mailaccount upgraden, daarna voor de verwijderde gebruikers nieuwe instapabonnementen aanvragen. Maar dat is nogal wat gedoe met offline halen van hun mails etc.

Andere manier/idee?

U hoeft zich geen zorgen te maken dat alle abonnementen worden gewijzigd. U kunt namelijk maar 1 abonnement tegelijk wijzigen. Wanneer u bij stap 3 van mijn stappenplan kiest voor Office 365 Instap (gemigreerd), dan wijzigt u enkel dat abonnement.

Wanneer u de wijziging hebt uitgevoerd is het mogelijk om beveiligd te kunnen mailen ☺️ .
Reputatie 7
Badge +6
Het is trouwens een best practice of voor alle accounts hetzelfde abonnement te hebben.
Reputatie 5
Badge +10
Goedemorgen @vanrij,

Ik heb uw vorig bericht verkeerd gelezen. Nu begrijp ik wat u bedoelt. Het is inderdaad niet mogelijk om 1 van de 4 licenties apart te upgraden naar een E1 abonnement. Ik ga gelijk een voorstel indienen bij mijn collega's zodat dit in de toekomst wel kan. Voor nu moeten we het op een andere manier doen ☺️.

U kunt nu het beste kiezen om alle 4 licenties naar E1 te upgraden. Vervolgens ga ik u helpen om een nieuwe instap abonnement aan te vragen en de overige 3 licenties naar de nieuwe Office 365 instap te verplaatsen. Vind u dat een goed idee?

Reageer