Vraag

dnssec

  • 29 April 2017
  • 9 reacties
  • 882 keer bekeken

Kan, en zo ja waar, er ergens dnssec geactiveerd worden op een bij kpn geregistreerd (.nl) domein? Het is niet meer van deze tijd dat dit niet zou kunnen, laat staan dat er (zeker zakelijk!) niets online over vermeld wordt.

9 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Beste cvgeldern, welkom op het zakelijke forum van KPN!

Ik zie dat we helaas uw vraag hebben gemist. Sorry :(
DNSSEC is op dit moment een integraal onderdeel van DNS aan het worden. Uiteraard moet KPN hier in mee! De domeinnamen bij KPN zijn nog unsigned. Ik ga navraag doen bij de productmanager, ik kom hierop terug.
Reputatie 7
Badge +11
Beste @cvgeldern,

Mijn excuses, ik zie dat ik helemaal niet terug gekomen ben in dit topic. Ondertussen kan ik nog geen duidelijkheid geven over de komst van DNSSEC. Er staan nog een paar extra wensen op ons lijstje zoals SSL ondersteuning.
Reputatie 1
Badge
@Tim Is er inmiddels wel duidelijkheid? Ik snap het wensen lijstje maar ergens beginnen is ook een optie 😉 DNS over SSL is leuk maar is niet gelijk aan DNSSEC, het zijn gewoon twee opties die je appart kan aannemen naar mijn weten, dus eentje aanzetten zoals DNSSEC is gewoon een optie.
Reputatie 7
Badge +11
Hallo @Maikel, ik heb geen nieuws voorbij zien komen. Wel zijn er enkele ontwikkelingen gepland, ik ga het even navragen het productmanagement!
Ik ben benieuwd wanneer mijn domein wordt omgezet naar DNSSEC.
Is er al enig zicht op wanneer de domeinnamen worden omgezet?
Ik ben nog niet zo heel lang geleden overgestapt naar KPN, mijn vorige provider had wel DNSSEC!
Ik dacht had niet gedacht dat ik dit bij de overstap zou kwijt raken ☹️
Reputatie 7
Badge +11
Hi @kampijon, dat is een hele goede vraag. De laatste keer dat ik er navraag over heb gedaan waren we er nog niet mee bezig. Er lopen op het moment enkele migraties om diverse hosting abonnementen gelijk te trekken (zowel in tarief als functionaliteit).

Goed nieuws is dat we eindelijk SSL als mogelijkheid hebben, hopelijk volgt DNSSEC ook snel. Ik heb opnieuw navraag gedaan hierover en kom terug met een reactie.
Reputatie 7
Badge +11
@kampijon, @Maikel, @cvgeldern,

Ik kan eindelijk bevestigen dat we bezig zijn met de implementatie van DNSSEC op ons platform. Het is lastig om een schatting te geven van de beschikbaarheid, al lijkt het er zeker op dat we het binnenkort al gaan ondersteunen. Zodra hierover meer bekend is, post ik een reactie in dit topic. 🙂
Hoi Tim,

Heb je al nieuws m.b.t. DNSSEC?

Met vriendelijke groet,

Koos
Reputatie 7
Badge +11
Beste Koos,

Ik verwacht dat aan het einde van het jaar meer bekend moet zijn over DNSSEC.
Sorry, ik heb voor nu geen nieuws 😞

Reageer