Eigen domeinnaam met Zakelijk Exchange Online

  • 24 September 2015
  • 0 reacties
  • 1539 keer bekeken

Reputatie 6
Badge +5


Beeld: FrameAngel via FreeDigitalFoto’s

Iedereen heeft er wel 1: zo'n oud gmail/hotmail adres die tot op heden gebruikt werd om (bijvoorbeeld) een eeuwige liefde voor Winnie de Poeh te uiten. ‘Linda de Wolf’ heeft zo'n e-mailadres. Nu is Linda inmiddels geen grote Disney-fan meer en heeft ze samen met haar zus een cateringbedrijf gestart. Zij is dus op zoek naar een alternatief en raakte geïnteresseerd in een professionele mailbox.

Met Zakelijk Exchange Online heeft u de mogelijkheid om overal en altijd inzicht te hebben in uw e-mail, agenda en contactenlijst. Uiteraard in een virus- en spamvrije omgeving. U kunt zelfs licenties toevoegen om uw werknemers ook een eigen mailbox geven! Deze gebruiker heeft dan zijn/haar eigen agenda en contactenlijst. Agenda’s en mailboxen kunnen ook gedeeld worden. Ook kunt u uw domeinnaam koppelen om een eigen e-mailadres te creëren. Denk aan info@bakkerpiet.nl of reserveren@hotelcloud.com.

Linda raakte enthousiast en heeft inmiddels de domeinnaam ‘lindadewolf.eu’ aangevraagd bij haar Zakelijk Exchange Online. Het koppelen van de domeinnaam aan haar abonnement kan een lastig parket zijn vol vragen over DNS. Gelukkig kan het met het Control Panel van KPN ook een stuk simpeler!Stap 1:

Log in, in uw Control Panel (cp.online.kpn.com) met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u heeft ontvangen bij de installatiemail. U ziet bovenaan Microsoft Office 365 al staan, daar mag u op klikken. Ga vervolgens naar Configuratie → Domeinen. Hier kunt u uw domeinnaam ‘toevoegen’.

Stap 2:

Het is zover: u kunt een gebruiker aanmaken! Dit is meteen het e-mailadres dat u gaat gebruiken. Linda houdt het simpel en gaat voor info@lindadewolf.eu.Ook enthousiast geworden? Kijk op de webpagina van Domeinnaam Online om te controleren of uw beoogde domeinnaam nog vrij is!

Tips & tricks:

  • Unieke/korte domeinnamen doen het altijd goed en zijn makkelijker te onthouden
  • Een .nl of .com domeinnaam werkt het beste in zoekmachines
  • Vermijd streepjes in de domeinnaam, men vergeet deze vaak
  • Domeinnaam bezet? Neem contact op met de domeinhouder, wellicht wil hij of zij de domeinnaam afstaan!

Handige links:
- Cloud: Microsoft stopt met Windows Live Mail 2012
- Cloud: Hoe wijzig ik de WHOIS-gegevens van mijn domeinnaam?
- Forum: Introductie het zakelijk forum KPN
- Forum: Indexpagina Blogs & Artikelen

0 reacties

Geen reactie

Reageer