Beantwoord

email aanmaken met domeinnaam

  • 25 September 2016
  • 14 reacties
  • 2590 keer bekeken

Reputatie 1
Badge
Goedemiddag,

Ik heb via KPN een domeinnaam, kan ik hiermee ook een emailadres aanmaken, zoals info@domeinnaam.nl?

Met vriendelijke groet,
Suzan
icon

Beste antwoord door suuskids 27 September 2016, 10:39

Bekijk origineel

14 reacties

Reputatie 1
Badge
Ik heb al wel wat op het forum gevonden dat dit kan via office 365, deze staat nog niet op de laptop waarop ik nu werk. Is dit dan alleen mogelijk met office 365?
Reputatie 7
Badge +11
Dag Suzan, voor de verandering weer een keer op het forum? Gezellig! ;)
Bij WebsiteMaker en/of domeinnaam zit standaard nog geen e-mail. Het is mogelijk om een mailaccount erbij te nemen voor maar 1,70 euro (excl btw) per maand! Meer informatie over Exchange Online.

Kan ik je helpen met een vraag hierover?
Reputatie 7
Badge +11
Office 365 is een online platform, je hoeft daarvoor niets te installeren Suzan. Dus het geeft niet dat je nog geen Office 365 hebt! 🙂
Reputatie 1
Badge
Hoi Tim,

Ja sommige dingen vind ik dan weer net ff niet iets voor op het forum. Andere dingen weer wel
Reputatie 1
Badge
Ik zie dat niet al mijn tekst is overgekomen in mijn laatste antwoord..

Maar goed, als ik inlog op de cloud en daar in de winkel een uitbreiding wil kopen voor de exchange mail dan krijg ik die optie niet. Als ik het doe via de link die jij gestuurd hebt dan kan ik dat alleen bestellen als "nieuwe klant". Ik moet dan kiezen voor de optie zonder domeinnaam, zou handig zijn als dit kan waar ik ingelogd ben onder mijn domeinnaam die ik al heb.
Reputatie 6
Badge +5
Hi Suzan,

Wat een gekkigheid! Normaal gesproken moet u kunnen inloggen als 'bestaande klant', bestellen als nieuwe klant is inderdaad niet zo handig.
Bent u de inlog optie nog tegengekomen tijdens het bestellen? Anders regel ik het gewoon even voor u 🙂
Reputatie 1
Badge
Hi Lindsay,

Ik heb het net nogmaals geprobeerd en idd tijdens het bestellen aan het einde kon in toch inloggen als bestaande klant. Het is nu dus gelukt!
Dankjewel!

Groetjes Suzan
Reputatie 7
Badge +11
Fijn dat het gelukt is, Suzan!

Voor het iDeal probleem hebben we nog geen bericht terug van de oplospartij. Ik verwacht niet dat het nog lang gaat duren. We geven je morgen een update hierover. Tijd om die winkel online te gaan zetten! 😉
Reputatie 1
Badge
Goedenavond,

Ik ben ondertussen aan de slag geweest om een email adres aan proberen te maken. Helaas wil dit nog niet helemaal lukken. Ik moet via office 365 een nieuw domein toevoegen, heb daarvoor de stappen gevolgd om TXT records toe te voegen zodat ik kan bewijzen dat het mijn domein is. De vervolgstap is om office 365 deze gegevens te laten controleren en daar kom ik niet verder.

Wat ik doe:
In office 365 klik ik opnieuw op domein toevoegen, daar vul ik mijn domeinnaam in en klik op volgende.
Dan kom ik in het scherm waarin hij de TXT gegevens op lijkt te halen, hier gaat het mis. Hier komen de standaard gegevens te staan en niet de gegevens die ik heb ingevoerd bij DNS records.

Wat doe ik nog verkeerd?
Reputatie 2
Badge +1
Wat Office365 daar doet is controleren of de aangemaakte records op het domein overeen komen met hoe het zou moeten zijn om de Office365 diensten te kunnen gebruiken. Het is dus niet zo dat die je laat zien wat er daadwerkelijk actief is op het toegevoegde domein zelf.

Wellicht een goede tip: Via de control panel kan je ook het domein koppelen zonder ooit in te hoeven loggen bij Microsoft zelf.
Zorg dat je na het inloggen op cp online van KPN rechtsbovenaan je Exchange abonnement actief hebt staan, klik in de grijze balk op Office 365, vervolgens op Configuratie en daarna op Domeinen. Klik op de knop Toevoegen, vink je domein aan en klik op het knopje Aanpassen. Ik heb gemerkt dat als er al handmatige DNS records zijn aangemaakt je hierbij een foutcode krijgt, dus zorg eerst dat die weg zijn en het domein daarna weer in sync.

Als je het via deze weg doet worden alle benodigde DNS records automatisch voor je aangemaakt, alleen even geduld hebben (half uurtje ongeveer uit mijn ervaring) tot de domein verificatie klaar is, daarna kan je via de knop Gebruikers je e-mailadressen aanmaken, enige waar je even bij op moet letten is dat je bij Service toevoegen een vinkje zet bij Microsoft Office 365.

Ik hoop dat dit helpt!
Reputatie 1
Badge
Dankjewel Yorick voor de duidelijke uitleg!
Voor zover jouw instructies gevolgd en ziet het er goed uit, nu even afwachten tot de verificatie klaar is.
Reputatie 1
Badge
Gelukt! :D
Nogmaals, erg bedankt voor de hulp!
Reputatie 2
Badge +1
Top! Blij dat ik kon helpen 🙂
Reputatie 7
Badge +11
Bedankt voor je reactie @Yorick!

Reageer