Beantwoord

Gebruik Onedrive als virtuele schijf

  • 26 November 2016
  • 14 reacties
  • 376 keer bekeken

Een MKB bedrijf heeft een disk server waarop de interactieve applicatie, de data base en wat andere bestanden staan en wil het geheel overbrengen naar de cloud. Is dit mogelijk en zijn de bestanden dan benaderbaar alsof zij op een lokale schijf liggen, dus ook b.v. met explorer?
icon

Beste antwoord door Lindsay 29 November 2016, 13:37

Bekijk origineel

14 reacties

Even ter aanvulling. De bedoeling is de applicatie, naast op kantoor op de pc, overal te kunnen gebruiken op een laptop , eventueel met internet verbinding via mobieltje. Het gebruik van Office 365 is niet of nauwelijks interessant.
Harry
Reputatie 6
Badge +5
Goedemiddag Harry,

Alles wat je noemt is mogelijk, behalve de interactieve applicatie. Daarvoor heeft u inderdaad een volwaardige server in de Cloud nodig, en die bieden wij op dit moment niet aan voor MKB.
Misschien is het alsnog interessant om te kijken naar de Grootzakelijke mogelijkheden? 🙂
Hallo Lindsay,
"Alles wat je noemt is mogelijk' Dus ik kan de 1T byte ruimte benaderen als een 'gewone' schijf, m.a.w de data base software die in de applicatie zit die op de PC draait, kan sector access hebben op de data base die op de 'schijf' in de cloud staat. Dan kan de interactieve applicatie, na downloaden vanuit de cloud, toch gewoon in de PC uitgevoerd worden?
Harry
Reputatie 6
Badge +5
Hallo Harry,

U kunt de ruimte inderdaad benaderen als 'gewone' locatie. Wat u aangeeft betreft de data base klopt in theorie ook. Omdat OneDrive er niet op is gebouwd en het officieel niet support, heb ik het persoonlijk ook nooit getest.,. Maar het zou zomaar kunnen werken!

Ik zou aanraden om het gewoon te proberen:) Mocht het niet werken, dan kunt u binnen 30 dagen altijd gebruik maken van de Tevredenheidsgarantie.

Als u het test ben ik natuurlijk wel heel benieuwd naar het resultaat!
Hallo Lindsay,
Het lijkt me de moeite waard het te proberen. Dit zal echter wel even duren, omdat we eerst wat problemen met KPN ÉÉN moeten oplossen. Ik hou je wel op de hoogte.

Harry
Hallo Lindsay,
Ik ben toch maar begonnen. Ik heb een one OneDrive abonnement genomen. Twee e-mails ontvangen; een met de gebruikersnaam en cloudid en een zonder tijdelijk wachtwoord, zoals wel beloofd , maar met een link naar de site om een wachtwoord te maken. Zo gedaan. Vervolgens gegaan naar "Snelstart OneDrive voor Bedrijven van KPN". Toen naar kpnoffice365.nl. Daar strand ik. Ik moet werk of school account invullen. Ik vul iets in, waarna de melding komt "Controleer of u uw e-mailadres correct hebt ingevoerd". Welk e-mailadres ik ook gebruik, het bljjft fout gaan. Dan maar naar "" Hebt u geen toegang tot het account?" Daar moet ik een gebruikers-id invullen. Wat ik ook probeer, geen resultaat. Wat doe ik fout?
Harry
Reputatie 6
Badge +5
Hallo Harry,

Het werk/school account waar om gevraagd wordt betreft de gebruiker die u aanmaakt in uw Zelfservice Cloud omgeving:


Als u daar een gebruiker aanmaakt, kunt u met die inloggegevens naar kpnoffice365.nl om uw OneDrive te benaderen/installeren op uw computer.

Super, ik ben benieuwd!:D
Hallo Lindsay,
Heb geduld met mij!
Het zal wel aan mijn leeftijd liggen (80), maar het lukt mij niet. Bij "" Hebt u geen toegang tot het account?" , wordt nu gevraagd naar mijn gebruikers-id. Wat is dat?
Harry
Reputatie 6
Badge +5
Hi Harry,

Ik heb oceanen aan geduld voor u, komt helemaal goed!:)

Dat is inderdaad een gekke melding, mag ik even spieken naar uw abonnement? Als u mij een privé berichtje stuurt met het e-mailadres waarop u hem heeft aangevraagd ga ik meteen op onderzoek uit,
Reputatie 6
Badge +5
Hoi Harry,

Dank voor uw privé bericht! Zoals besproken kunt u nu inloggen.
Geeft u een gil als het lukt?
Hallo Lindsay,
Dankzij jouw hulp ben ik op Office365 gekomen. De meest geschikte functie leek mij DropBox,; die heb ik op mijn PC geïnstalleerd.
Vraag 1: is dit de beste keus?
Ik kan nu inderdaad met Explorer bestanden verplaatsen naar de DropBox.. Als ik het goed begrijp, dan wordt een kopie van het bestand, dat ik verplaats naar de DropBox, in de Cloud opgeslagen. Wanneer PC1 dan de lokale versie bewerk, dan wordt met enige regelmaat(?) de kopie in de cloud bijgewerkt. Opent PC2 DropBox, dan wordt zijn lokale versie bijgewerkt met de wijzigingen die PC1 heeft aangebracht.

Vraag 2 Wat gebeurt er als beide gebruikers het bestand tegelijkertijd bewerken?

Als het inderdaad werkt zoals ik beschrijf, dan is dat niet bruikbaar voor mijn doel; ook al omdat het programma ingebouwde voorzieningen heeft om te voorkomen dat twee gebuikers de zelfde gegevens (b.v. een order ) in de data base bewerken. Dat werkt dus niet meer, omdat elk op zijn eigen lokale versie werkt.
Graag je reactie,
Vriendelijke groeten,
Harry
Reputatie 6
Badge +5
Hoi Harry,

Met DropBox bedoelt u OneDrive denk ik? ;)

Mede-moderator Carah en ik zijn even creatief bezig geweest! Als u online samen aan een bestand werkt ziet u het volgende:


Dan is tegelijkertijd bewerken inderdaad mogelijk.

Als twee mensen beiden offline een bestand bewerken, en weer online gaan, ontstaat er een conflict. U krijgt hier een melding van en OneDrive vraagt dan hoe het op te lossen.

Als een bestand niet bewerkt mag worden door meerdere personen en iedereen zijn eigen lokale versie nodig heeft, kunt u het bestand gewoon niet delen. Dan stel ik voor om de bestanden te kopiëren en iedereen deze naar hun eigen OneDrive omgeving te laten uploaden.

Kunt u hiermee uit de voeten?
Hallo Lindsay,
Ik was helemaal verdwaald naar DropBox maar ben weer keurig terug op OneDrive. Beide werken ongeveer op de zelfde wijze. De wijze waarop aan het zelfde bestand gewerkt kan worden, is echter onbruikbaar voor mijn toepassing.

Ik ga een andere oplossing proberen, ook van KPN: Private Virtual Network (PVN) via KPN ÉÉN. Hierbij blijven de bestanden lokaal, maar kan er vanaf buiten op gewerkt worden, alsof de remote PC lokaal staat.

Wellicht kom ik later toch nog terug op OneDrive voor het (automatisch) maken van back ups in the cloud. Daar liggen ze beter dan lokaal op een memory stick..

In ieder geval hartelijk dank voor al het werk dat je hebt verricht.

Met vriendelijke groeten,

Harry
Reputatie 6
Badge +5
Hoi Harry,

Fijn dat u de weg terug naar OneDrive heeft gevonden 😉 Ik ben benieuwd hoe het gaat werken met PVN! Hopelijk is die oplossing beter toegespitst op uw wensen.

Betreft uw opmerking over back-ups, ik raad u aan om hier nog eens naar te kijken: Back-up Online v.s. OneDrive voor Bedrijven
Deze blog zet OneDrive en Back-up Online als back-up mogelijkheden nog even tegenover elkaar. Wellicht heeft u er iets aan!

Heel graag gedaan natuurlijk. U bent altijd welkom op het Forum 😃

Reageer