Beantwoord

handmatige back up

  • 9 August 2015
  • 7 reacties
  • 271 keer bekeken

Badge
klopt het dat op One Drive steeds handmatig bestanden moeten worden toegevoegd? Dat bestaande mappen dus niet gecontroleerd worden of er wijzigingen zijn geweest?
icon

Beste antwoord door Tim 10 August 2015, 12:30

Bekijk origineel

7 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Beste zigster123,

Welkom bij de Zakelijke Community van KPN! :D

Bij OneDrive voor Bedrijven wordt er gebruik gemaakt van synchronisatie. Bestanden die u lokaal heeft staan, zouden automatisch gesynchroniseerd moeten worden met uw OneDrive online account.

Ik begrijp dat u hier problemen mee heeft. Kunt u aangeven welke besturingssysteem u gebruikt? Heeft u de OneDrive cliënt ook geïnstalleerd?
Badge
Hallo Tim,

Ik heb het ondertussen weer opgezegd omdat de synchronisatie niet werkte en ik niet steeds alles op dagbasis weer wilde toevoegen. Als jij zegt dat het moet werken zal ik me binnenkort weer aanmelden.

Het klopt trouwens ook dat ik zelf mappen moet aanmaken in de cloud en daar mijn bestanden in moet zetten? Ik kreeg namelijk ook een melding dat ik geen bestaande mappen kon kopieëren.
Reputatie 7
Badge +11
Hallo zigster123,

Helaas, dan ben ik dus net te laat met mijn reactie! :S

Bij OneDrive is het niet mogelijk om een bestaande map toe te voegen aan de synchronisatie. Na het installeren van de software wordt automatisch een locatie aangemaakt. Alleen de inhoud van deze map wordt gesynchroniseerd.

https://

U bent natuurlijk altijd welkom om weer een abonnement te nemen. 😃
Badge
als ik het dus goed begrijp word er een aparte map aangemaakt op mijn schijf. Als ik meerdere mappen wil (laten) synchroniseren, moet ik deze mappen daar naar toe verplaatsen/kopieëren. Dat zou in mijn geval 1TB extra ruimte op de schijf nodig zijn? En in de toekomst onbeperkte ruimte, ik heb tzt ongeveer 10 TB wat ik in de cloud wil hebben, dat gaat nooit passen in dat mapje :8
Reputatie 7
Badge +11
Dag zigster123,

Ik kan mij goed voorstellen dat dit geen ideale optie voor u is. Voor uitgebreide informatie over de mogelijkheden van OneDrive, kan ik u het beste doorverwijzen naar de http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/onedrive-app-faq" target="_blank op de website van Microsoft.

Bestanden die u online hebt staan hoeven niet ook lokaal aanwezig te zijn. Maar wanneer u 10TB aan bestanden in de cloud wilt hebben en deze ook lokaal beschikbaar wilt houden en synchroniseren, zal dit iets lastiger gaan met OneDrive. Het is bijvoorbeeld wel mogelijk om de locatie van de OneDrive map op uw computer te wijzigen (zie onder). Maar het is niet mogelijk om meerdere locaties te synchroniseren, OneDrive houdt zich vast aan één locatie.

  1. Open Bestandenverkenner.
  2. Druk in het linkerdeelvenster op OneDrive en houd dit vast.
  3. Tik of klik op Eigenschappen en tik of klik vervolgens op het tabblad Locatie.
  4. Tik of klik op Verplaatsen.
  5. Kies een map die zich bevindt op een station dat is geformatteerd met het NTFS-bestandssysteem en tik of klik op Map selecteren.
  6. Tik of klik op Ja in het dialoogvenster Map verplaatsen.
Badge
Dank je. Ik denk dat ik hier wel wat mee kan. Zodra de opslag ongelimiteerd is zal ik me weer aanmelden.
Reputatie 7
Badge +11
Helemaal goed, ik hoor het graag als u aanvullende vragen heeft!

Reageer