Beantwoord

koppelen Office 365 aan strato email

  • 14 February 2016
  • 1 reactie
  • 2790 keer bekeken

Hoe koppel ik mijn office 365 pakket aan mijn strato email hosting ?

volgens de Helpdesk van strato kan ik de CNAME RECORDS niet aanpassen en zou ik via MX iets kunnen aanpassen. Echter als ik de MX en de SPF wijzig (via een duitse strato/microsoft handleiding) dan werkt mijn email helemaal niet meer.

dit kreeg ik via strato als oplossing :

Een handleiding over het instellen van Office365 zou u via
volgende link kunnen vinden (helaas in het Duits): http://www.strato-faq.de/2404 

Ook heeft Microsoft een beschrijving op hun website hoe dit in zijn werk gaat:
http://community.office365.com/de-de/wikis/administration/konfiguration-und-nutzung-von-office-365-bei-strato.aspx

middels beide handleidingen de betreffende records aangepast maar ontvang en verzend nu helemaal geen mail. 

misschiend dat iemand hier kan helpen of hier ook mee heeft geworsteld.

Gr Martijn
icon

Beste antwoord door Tim 15 February 2016, 10:01

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 7
Badge +11
Beste https:///t5/Cloud-technische-vragen/koppelen-Office-365-aan-strato-email/m-p/6780, welkom bij de zakelijke community van KPN! :D

Lastig dat het koppelen van uw domeinaam aan Office 365 niet lukt. De MX records staan voor e-mailroutering. Indien u e-mail vanuit Office 365 wenst te ontvangen en versturen, dient u deze gegevens te wijzigen. Als u e-mail extern bij een andere provider wenst te behouden, moet de MX record daarvoor ingesteld blijven staan. Indien u enkel de domeinnaam wenst te verifiëren kunt u ook gebruik maken van TXT record. In een TXT record wordt alleen door Office 365 gebruikt om te verifiëren dat u de eigenaar bent van het domein. Dit heeft verder geen invloed voor de werking van de domeinnaam of e-mail.

Het aanpassen van de CNAME records op uw domeinnaam is om de Office 365 verificatie te verwijzen naar het juiste identiteitsplatform. Dit wordt onder andere gebruikt voor Skype/Lync, ik durf niet te zeggen of de diensten (goed) kunnen werken als de records niet aanwezig zijn.

Kortom, mijn advies voor de domeinverificatie is om gebruik te maken van de TXT record methode. Tenzij u Exchange Online voor e-mail gaat gebruiken moeten de MX records worden aangepast. Zorg ervoor dat er geen dubbele records blijven staan. Ik hoop dat deze informatie u helpt. Ik hoor graag of u eruit bent gekomen!

Meer informatie op de https://support.office.com/en-us/article/Create-DNS-records-for-Office-365-at-any-DNS-hosting-provider-7b7b075d-79f9-4e37-8a9e-fb60c1d95166?ui=en-US&rs=en-US&ad=US" target="_blank van Microsoft.

Reageer