Mailen met Mozilla Thunderbird

  • 5 August 2016
  • 0 reacties
  • 998 keer bekeken

Reputatie 6
Badge +5

Mozilla Thunderbird is een alternatieve e-mail applicatie. Als u al fan bent van de bekende browser Mozilla Firefox, is dit programma zeker een goede optie voor u. Hieronder zal ik u stap voor stap uitleggen hoe u Exchange Online Instap correct activeert in Thunderbird.

Allereerst starten we het programma natuurlijk op! Er wordt u direct gevraagd om een e-mailadres aan te maken. Die hebben wij natuurlijk al, dus klikt u op ‘dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken’.

Nu kunt u uw (bedrijfs)naam invullen. Deze naam wordt weergegeven in de mailbox van de ontvangende partij. Voer ook uw e-mailadres en wachtwoord in, en klik op ‘Volgende’.Thunderbird zal automatisch instellingen proberen op te halen, maar wij hebben andere plannen. Klik onderaan dit venster op ‘Handmatige Configuratie’.

Zo! Nu kunt u de correcte instellingen voor Exchange Online Instap invoeren. Dat houdt in dat we de inkomende server wijzigen naar outlook.office365.com en de uitgaande server smtp.office365.com wordt. Verzeker u ervan dat alle instellingen er hetzelfde uitzien als op de onderstaande afbeelding.


Klopt het allemaal? Klik dan eerst op ‘Opnieuw testen’ en vervolgens op ‘Gereed’.
U bent nu klaar om te mailen via Mozilla Thunderbird. Veel e-mailplezier!

Handige links:
- Cloud: Microsoft stopt met Windows Live Mail 2012
- Cloud: Ontdek Office 365, de digitale versie van uw werkplek in de Cloud
- Forum: Introductie het zakelijk forum KPN
- Forum: Indexpagina Blogs & Artikelen

0 reacties

Geen reactie

Reageer