Microsoft stopt met Windows Live Mail 2012

  • 5 August 2016
  • 0 reacties
  • 681 keer bekeken

Reputatie 6
Badge +5


Gebruikt u de Windows Live Mail 2012 applicatie en wordt uw zakelijke mail gehost bij KPN Cloud? Dan is dit artikel heel belangrijk voor u!

Microsoft heeft aangekondigd dat zij de support op Windows Live Mail 2012 stoppen. Dit betekent niet alleen dat @hotmail, @outlook en andere Microsoft consument e-mailadressen niet meer zullen werken in de applicatie, ook uw professionele e-mailadres zal niet meer volledig correct functioneren.

Het uitfaseren van de dienst is al begonnen. Geleidelijk aan zullen gebruikers merken dat hun programma niet meer goed werkt. Tijd om het schip te verlaten dus! Bent u een trouwe Windows Live Mail kapitein en wilt u wachten tot de dienst daadwerkelijk zinkt? Klik dan hier voor de instellingen.

Veruit de beste offline applicatie om te gebruiken voor Exchange Online is Outlook 2016. Deze is volledig toegespitst op de Office365 functionaliteiten en verkrijgbaar via KPN! Gelukkige gebruikers van Office365 Premium hebben de offline installaties al in hun pakket zitten. Heeft u dit niet, maar wilt u het er wel bij hebben? Dan kunt u kiezen voor Office voor Bedrijven.

Als u overstapt is het natuurlijk van belang dat u uw mail kunt meenemen. Als u altijd een kopie van uw berichten heeft in uw webmail, is dit geen probleem. Weet u dit niet zeker of wilt u het zekere voor het onzekere nemen? Exporteer dan uw mail via het onderstaande stappenplan:

1. Open Windows Live Mail.
2. Klik in Windows Live Mail op Bestand
3. Wijs in het menu Bestand de optie ‘Exporteren’ aan en klik op ‘E-mailberichten’


4. Klik hier op Microsoft Exchange en klik vervolgens op 'Volgende'

5. Klik op OK wanneer u het volgende bericht ziet:

“Hierdoor worden er berichten geëxporteerd vanuit Windows live Mail naar Microsoft Outlook of Microsoft Exchange.”

6. Klik op Alles en vervolgens op OK om de bestanden op te geven die u wilt exporteren, of klik op 'Geselecteerde mappen', selecteer de mappen die u wilt exporteren en klik vervolgens op OK.

7. Klik op Voltooien.

Het bestand dat u opslaat, kunt u weer importeren in een Outlook applicatie. Zo bent u weer helemaal up to date!

Handige links:
- Cloud: Ontdek Office 365, de digitale versie van uw werkplek in de Cloud
- Cloud: Mailen met Mozilla Thunderbird
- Forum: Introductie het zakelijk forum KPN
- Forum: Indexpagina Blogs & Artikelen

0 reacties

Geen reactie

Reageer