Beantwoord

Onedrive op een andere schijf in Windows 10.

  • 20 July 2017
  • 5 reacties
  • 717 keer bekeken

Hallo,

Ik ben "Microsoft Onedrive" op mijn computer aan het testen en overweeg om Onedrive voor bedrijven te nemen.

Onedrive is default geïnstalleerd op de C: drive in mijn Windows versie 10 en dat is het probleem.

Deze drive is een 128GB SSD, die ik alleen voor opstarten en programma installaties gebruik.
Het is onmogelijk om deze locatie voor "Onedrive" te veranderen naar een andere (grote) schijf, waardoor ik nu mijn bestanden die ik synchroon wil houden naar mijn C: schijf moet verplaatsen. Hierdoor is het dus onmogelijk voor mij om de versie "Voor bedrijven" van 1tb te nemen.

Microsoft geeft een duidelijk NEE op de vraag of de "onedrive locatie" op mijn desktop PC te verplaatsen is. Ik heb van alles geprobeerd, un-installeren, opnieuw installeren, maar geen enkele optie om een andere locatie dan de C:schijf op mijn desktop aan te geven.

Nu lijkt me dit niet meer van deze tijd, dus er zou naar mijn idee een mogelijkheid moeten zijn om "Onedrive" op mijn D:schijf te krijgen. Misschien hebt U daar een simpele oplossing voor, want anders is Onedrive voor bedrijven geen optie voor me.
icon

Beste antwoord door Tim 20 July 2017, 15:03

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Beste @thermans, leuke vraag voor het forum, welkom! 😀

Ik snap uw vraag en wens heel goed. Voor zover ik weet is OneDrive ook te gebruiken op andere schijven. Raar dat Microsoft een ander antwoord geeft.

Op mijn werk computer heb ik geen extra schijven. Toevallig heb ik wel een USB schijf bij me, laat ik daar eens OneDrive op proberen te installeren. Dit lijkt prima te werken. OneDrive is maandelijks opzegbaar, u zou het eens kunnen proberen?


Bedankt voor het antwoord.

Dit scherm is nergens bij de installatie van Microsoft te vinden, ik neem aan dat deze tijdens de installatie van "Onedrive voor bedrijven" van KPN boven komt.

Heb ik nog een vraagje, ik test dus "Onedrive van Microsoft" , wat default in Windows 10 zit, kan ik daar probleemloos "Onedrive van KPN" naast installeren?

Met vriendelijke groet, Ton
Reputatie 7
Badge +11
Hi Ton,

De standaard OneDrive die aanwezig is bij Windows 10, kunt u ook gebruiken om mee in te loggen op uw OneDrive voor Bedrijven account. Dat is precies wat ik ook heb gedaan. Bij het inloggen op deze cliënt, kreeg ik bovenstaande schermen te zien. Ik kreeg het namelijk niet voor elkaar met de "OneDrive voor Bedrijven" cliënt. Deze wordt niet meer bijgewerkt volgens mij, omdat de standaard cliënt nu ook OneDrive voor Bedrijven ondersteunt.
Bedankt voor het antwoord, ga er over nadenken en misschien een paar weken testen.

Met vriendelijke groet,
Ton
Reputatie 7
Badge +11
Helemaal goed, Ton!
Als u vragen hebt of het niet lukt, dan denk ik graag met u mee 🙂

Reageer