Beantwoord

rechten

 • 12 August 2015
 • 3 reacties
 • 405 keer bekeken

Is het in Onedrive mogelijk om toegangsrechten per gebruiker per aangemaakte map aan te geven?
icon

Beste antwoord door Tim 12 August 2015, 15:29

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Hallo Pieter1,

Het is absoluut mogelijk om per map toegangsrechten in te stellen voor gebruikers.

Onderstaande informatie heeft Microsoft in de http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/onedrive-app-faq" target="_blank toegelicht.

http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/onedrive-app-faq" data-id="pageContainer0_ID0ENAAC" target="_blankVeeg in de app OneDrive omlaag of klik met de rechtermuisknop op een bestand of map, tik of klik op Delen en kies een optie voor delen.

 

http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/onedrive-app-faq" data-id="pageContainer0_ID0EDBAC" target="_blankMet deze optie kun je specifieke personen of groepen machtigingen geven voor items, zodat je later zo nodig afzonderlijke machtigingen kunt verwijderen. Het delen van items op deze manier heeft ook als voordeel dat ontvangers snel toegang tot de items hebben vanuit de weergave Gedeeld op de OneDrive-website.

 

 1. Voer de e-mailadressen in van de personen met wie u de items wilt delen of tik of klik op Personen toevoegen om personen te kiezen in de app Personen.
 2. Voeg desgewenst een opmerking toe voor de ontvangers.
 3. Als u het machtigingsniveau wilt wijzigen, tikt of klikt u op Ontvangers kunnen bestanden bewerken of Ontvangers kunnen bestanden weergeven. Opmerkingen [list]
 4. Als je Ontvangers kunnen bestanden bewerken kiest, kunnen personen je items bekijken en Office-documenten bewerken met Office Online-programma's zonder zich aan te melden. Voor andere handelingen, zoals bestanden uit een map verwijderen of eraan toevoegen, moeten de ontvangers zich met hun Microsoft-account aanmelden. Ontvangers kunnen je bericht doorsturen naar andere personen en iedereen die het bericht ontvangt, kan de items ook bewerken.
 5. Als je Ontvangers moeten zich aanmelden met een Microsoft-account kiest, moeten de ontvangers zich aanmelden met een Microsoft-account voordat ze de items kunnen bekijken die je deelt. Ook als je deze optie kiest, kun je nog steeds personen uitnodigen zonder dat je hun Microsoft-accounts kent. Je kunt elk gewenst e-mailadres gebruiken om personen uit te nodigen. Als sommige ontvangers geen Microsoft-account hebben, kunnen ze deze gratis maken.


 • Tik of klik op Verzenden om de machtigingsinstellingen op te slaan en een bericht met een koppeling naar het item te verzenden.

  [/list]

  http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/onedrive-app-faq" data-id="pageContainer0_ID0EUDAC" target="_blank  Met deze optie kun je items delen met veel personen die je mogelijk niet persoonlijk kent. Je kunt deze links bijvoorbeeld gebruiken om een item op Facebook, Twitter of LinkedIn te posten. Je kunt hiermee ook delen via e-mail of chatten, maar je hebt minder controle over afzonderlijke machtigingen dan met de optie Personen uitnodigen.

   

  1. Kies het gewenste type koppeling. De machtigingen voor het item worden automatisch bijgewerkt wanneer u de koppeling maakt. Alleen weergeven Wanneer u items deelt met dit type koppeling, kunnen personen uw items bekijken zonder zich aan te melden. Ze kunnen de koppeling ook doorsturen naar andere personen. Bewerken Als je items met dit type link deelt, kunnen alle ontvangers zonder aanmelden je items bekijken en Office-documenten met Office Online bewerken. Voor andere handelingen, zoals bestanden uit een map verwijderen of eraan toevoegen, moeten de ontvangers zich met hun Microsoft-account aanmelden. Iedereen die deze link heeft ontvangen, kan deze naar anderen doorsturen en jouw item bewerken. Openbaar Een openbare koppeling is vergelijkbaar met de koppeling Alleen weergeven. Het verschil is dat iedereen ook het gedeelde item kan vinden door te zoeken. Als u deze optie kiest, hebben personen ook toegang tot het item dat u deelt, als u de opgehaalde koppeling niet publiceert.
  2. Tik of klik op Koppeling maken. Hiermee wordt de koppeling naar het Klembord gekopieerd.
  3. Plak de koppeling bijvoorbeeld in een e-mailbericht, chatbericht of document. U kunt ook op Delen naar tikken of klikken. Hiermee wordt de charm Delen geselecteerd, zodat u de koppeling kunt delen via een andere app.

  Opmerking
  • Je kunt ook bestanden en mappen in OneDrive delen vanuit Verkenner. Houd het gewenste bestand of de gewenste map ingedrukt of klik hierop met de rechtermuisknop, tik of klik op Delen met en kies OneDrive. Je gaat nu naar OneDrive. Zie http://windows.microsoft.com/nl-nl/onedrive/share-file-folder" data-id="pageContainer0_ID0EKGAC" target="_blank voor meer informatie over de opties voor delen op de website.
 • Helemaal duidelijk, bedankt!

  Kleine aanvullende vraag, moet ik per gebruiker een abonnement afsluiten of geldt het tarief (tot 1 TB)  per bedrijf, ongeacht aantal gebruikers?
  Reputatie 7
  Badge +11
  Hallo Pieter1,

  De bestanden op OneDrive kunt u delen met een ongelimiteerd aantal personen (voor zover ik weet). Per account is uiteraard één gebruiker de eigenaar / beheerder.

  Reageer