Stap voor stap: het handmatig instellen van Apple Mail

  • 8 August 2016
  • 4 reacties
  • 1455 keer bekeken

Reputatie 6
Badge +5
Op 7 augustus werd bekend dat Apple de trotse eigenaar is van Turi, een bedrijf dat zich specialiseert in kunstmatige intelligentie. Wat Apple er precies mee wil is nog niet duidelijk, al doen er wat geruchten de rondte. Kunstmatige Intelligentie zou perfect aansluiten op het verder ontwikkelen van Siri bijvoorbeeld, om foto’s te herkennen/analyseren zoals Google Foto’s doet of om menselijke foutjes te elimineren. Absoluut een interessante ontdekking dus! Voor nu is het echter nog allemaal toekomstmuziek en moeten we zelf de handen uit de mouwen steken.

Maar geen zorgen, tot Siri het stokje overneemt staat het KPN Zakelijk Forum voor u klaar! Hieronder zullen we stap voor stap doornemen hoe u Exchange Online Instap correct instelt op uw Apple product.

Apple Mail laten we voor nu nog even gesloten. Allereerst klikt u onderaan het scherm op het tandwiel om bij ‘Systeemvoorkeuren’ te komen. Hier kunt u kiezen voor ‘Internet-accounts.


Klik linksonder in het scherm op ‘+’ om een nieuw account toe te voegen. Als u een Exchange Online Premium account heeft, kunt u hier kiezen voor ‘Exchange’. Met Instap werkt het echter iets anders. Scroll naar beneden, kies voor ‘andere accounts’ en selecteer ‘Mail-account.Vul hier uw (bedrijfs)naam in. Dit is de naam die zichtbaar is voor de ontvangende partij van uw e-mails. Daarnaast voert u uw e-mailadres en wachtwoord in. Klik nu op ‘Log in’.Als u uw e-mailadres en wachtwoord correct heeft ingevuld, gaan we door naar het volgende scherm. U krijgt wel een melding ’Controle van accountnaam of wachtwoord is mislukt’. Dit klopt, met een Instap account moeten we de gegevens handmatig aanvullen.

Is het niet gelukt omdat uw wachtwoord niet klopt? U kunt altijd uw wachtwoord wijzigen in uw Zelfservice Cloud.Uw gebruikersnaam (deze is gelijk aan uw e-mailadres) wordt automatisch gedetecteerd. Wij hoeven alleen aan te geven dat het om een POP account gaat, en de juiste mailservers in te voeren. Deze mailservers zijn heel belangrijk! U kunt ze zien als uw adres. Als u in Rotterdam woont, maar uw post naar een adres in Kuala Lumpur stuurt, is de kans klein dat uw post goed bezorgd wordt. Zorg er dus voor dat alle gegevens overeenkomen met de bovenstaande afbeelding.

Klik nogmaals op ‘Log in’ en doe een vreugdedansje. We zijn aan het einde van de rit. Open het programma Apple Mail en start met mailen!

Heeft u nog vragen of bent u een bijzondere melding tegengekomen? Laat het ons weten in een reactie!

Handige links:
- Cloud: E-mail in de Cloud met Exchange Online: zo stelt u het in!
- Cloud: Apple en de Cloud diensten van KPN
- Forum: Introductie het zakelijk forum KPN
- Forum: Indexpagina Blogs & Artikelen

4 reacties

Hi!

Ik loop vast in het proces om mijn email in te stellen.. Kunnen jullie mij helpen? Ik heb het wachtwoord gecontroleerd, hier ligt het niet aan.. Maar toch krijg ik de volgende melding..

Reputatie 6
Badge +5
Hi Manon!

Wat een gekkigheid, op uw screenshot ziet alles er keurig uit :)
Wat mij wel opvalt is dat u op 'volgende' kunt klikken hier, in plaats van 'Log in'.

U bent wel via 'Mail Account' hier gekomen? U zou ook voor de gein eens kunnen proberen om uw wachtwoord te wijzigen of deze handmatig in te voeren in plaats van kopiëren/plakken. Zo heb ik het ook nog weleens opgelost gezien.

Heel logisch is het niet, maar 'if it's stupid and it works, it's not stupid' ;) Ik ben benieuwd!
Hi Lindsay,

bedankt voor je reactie! wanneer ik via mail-account ga krijg ik niet het scherm met pop, maar deze..Dus hier gaat het sowieso anders dan bij het voorbeeld..

Nu heb ik ook nog een ander probleem, en ben ik het wachtwoord voor het gebruikersaccount vergeten... :s Hoe kan ik deze resetten?

Alvast bedankt!
Reputatie 6
Badge +5
Hoi Manon!

Hmm, dat is gek. Er staat 'Exchange' boven het venster in uw screenshot. Dat is toch het verkeerde soort account. Nadat u op Internet-accounts hebt geklikt, kiest u dan wel voor 'andere accounts’?Ik ben benieuwd!

Reageer