Beantwoord

Vreemde tekens in Naam worden niet goed gesynced naar Office365

  • 5 April 2017
  • 1 reactie
  • 269 keer bekeken

Reputatie 1
Badge
Hallo,

Ik ben nieuw hier, excuus als een vergelijkbare vraag reeds bestaat. Het volgende probleem heb ik een paar maanden geleden bij KPN reeds gemeld maar is nog steeds niet opgelost:

Sommige 'vreemde' tekens in de naam worden niet goed gesynced naar Office365, voorbeeld:

Bij KPN Cloud maak ik een nieuw Office365 gebruiker aan met de naam: Rafał.
In Office365 komt die naam binnen als: RafałÂ.

Als ik de naam in Office365 wijzig dan staat deze even goed maar wordt uiteindelijk weer verkeerd overschreven... Volgens mij synced KPN in een vast interval naar Microsoft toe.

Dit probleem heb ik reeds bij KPN gemeld, toen was ook een ticket aangemaakt, maar ik heb daar niets meer van vernomen en het probleem speelt nog steeds. Helaas.

Gr Adis
icon

Beste antwoord door SjorsK 5 April 2017, 18:38

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 7
Badge +6
Het lijkt er inderdaad op dat er iets tijdens de synchronisatie niet goed gaat. Binnen office365 is het mogelijk om synchronisatie uit te zetten met de volgende CMDlet:
Set-MsolDirSyncEnabled -EnableDirsync $False

(Bron: https://support.office.com/en-us/article/Turn-off-directory-synchronization-for-Office-365-ee5f861e-bd48-4267-83d1-a4ead4b4a00d )

Ik zou echter wachten tot dat KPN antwoord heeft gegeven gezien KPN ervoor gekozen kan hebben om een andere techniek te gebruiken, daarnaast heeft deze instelling invloed op elke gebruiker.

In de tussentijd raad ik aan om Rafat in te voeren als voornaam gezien dat wel goed synchroniseert.

Reageer