Samsung Galaxy S9 & S9+ | New kids on the smartphone block

  • 26 March 2018
  • 3 reacties
  • 8452 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +10
  • Oud KPN Medewerker
  • 907 reacties

Onlangs pakte Samsung groots uit met de presentatie van de Samsung Galaxy S9. Tijdens het Mobile World congres 2018 (MWC 2018) in Barcelona gaf Samsung een uitgebreide presentatie waar aanwezigen de Galaxy S9 en Galaxy S9+ te zien kregen. MWC 2018 is de grootste beurs op het gebied van smartphones en tablets. Veel fabrikanten reisden naar Barcelona af voor de presentatie van verschillende nieuwe producten. Voordat de beurs officieel van start ging liet Samsung zien waar de aandacht komende maanden naar uitgaat. De Samsung Galaxy S9 en de Galaxy S9+!

 

Design
Samsung heeft de design van de Galaxy S9 & S9+ aanzienlijk verfijnd. Zo zijn de modellen van 2018 voorzien van nog dunnere randen en een verbeterd Super AMOLED Infinity Display. De Infinity display is bekend van de Samsung Galaxy Edge, waarbij het scherm doorloopt tot over de randen. Dit zorgt ervoor dat de toestellen fijn in de hand liggen, maar door het glas wat glad kunnen zijn. Bij de S9 en S9+ heeft Samsung opnieuw gekozen voor een combinatie van metaal en glas voor de behuizing.

Aan de voorzijde van het toestel is een strookje voor de frontcamera, luidspreker en verschillende sensoren. Aan de achterkant van het toestel zit de hartslagsensor, volume, aan- en uitknop en een knop om Bixby assistent te activeren. Later meer over de Bixby functie.

Om de toestellen te ontgrendelen zijn er verschillende manieren. De iris- of gezichtsscanner, vingerafdruk, patroon, wachtwoord of pin. Bij de S8 waren er nogal wat klachten over de positie van de vingerafdruk touchpad. Klanten vonden de positie ervan, naast de camera, onhandig. Bij de S9 zit de touchpad onder de camera en is het voorzien van een opstaand randje om het gebruik makkelijker te maken.

Daarnaast gebruiken beide toestellen een combinatie van frontcamera en irisscanner om te ontgrendelen. Ook wel Intelligent scan genoemd. Mocht gezichtsherkenning niet werken, wordt de irisscan ingeschakeld om te verifiëren dat het de eigenaar is.

 

Display

Net als hun voorgangers zijn de Galaxy S9 & S9+ voorzien van een AMOLED display. De schermgrootte van de Galaxy S9, is diagonaal gemeten, 5,8" inch. De schermgrootte van de Galaxy S9+ is diagonaal gemeten, 6,2" inch.

De schermen beschikken over een automatische helderheid. Dat moet in het menu bij instellingen worden ingeschakeld. Daardoor verhoogt het contrast wanneer u buiten bent en op klaarlichte dag de details perfect op het scherm kunt zien.
 

Camera

De 12 megapixels camera van Samsung maakt gebruik van de dubbel diafragma-lens dat reageert zoals het menselijk oog. Hierdoor schakelt hij automatisch tussen verschillende lichtomstandigheden, waardoor u een fantastisch resultaat krijgt. Het maakt niet uit of het nu licht of donker is, overdag of ’s nachts.

De dubbel Diafragma ondersteunt F1.5 en F2.4 modi en dit zit bij de S9 geïnstalleerd op de achtercamera. Bij de S9+ betreft dit de brede achtercamera. De F1.5 diafragma-modus houdt in dat de camera zelfs in het donker licht vindt om een heldere en scherpe foto te maken. Bij daglicht activeert de F2.4 modus zodat uw foto’s er overdag scherp uitzien.

Een nieuw effect dat is toegevoegd aan de camera heet de Bokeh! Hiermee maakt u foto’s met een scherpe voorgrond en een wazige achtergrond.

 

a5c2a60e-6902-4622-8658-3ee0193075d7.gif

 

Geluid

Het geluid van de Galaxy S9 & S9+ is ook aanzienlijk verbeterd. De stereoluidsprekers zijn, net als de meegeleverde earphones, afgesteld door AKG en verbeterd met Dolby Atmos, om een puur surround geluid te bieden. Doordat het geluid van meerdere kanten komt waant u zich in uw eigen bioscoop.

De earphones hebben een deels gevlochten kabel. Daardoor zit u minder snel met uw muziek in de knoop. Met de in-line afstandsbediening hebt u gemakkelijk toegang tot verschillende functies van uw telefoon. Ideaal voor tijdens het sporten!
 

Accu

Het meten van de accu prestaties gaat niet gemakkelijk en vraagt meer tijd. Dat maakt de accu niet minder belangrijk. Iedereen hecht waarde aan een accu welke lang meegaat.

Wat opvalt is dat de accu capaciteit van de Galaxy S9 (3000mAh) en Galaxy S9+ (3500 mAh) niet is veranderd ten opzichte van de S8. Bij zeer intensief gebruik van de Galaxy S9+, denk hierbij aan het kijken van series op Netflix, overmatig gebruik van YouTube of het spelen van spelletjes, is zelfs de Galaxy S9+ aan het einde van de dag leeg. We houden rekening met het feit dat schermen zuiniger worden en Android steeds beter omspringt met de accu. Bij normaal gebruik gaan de accu’s gemakkelijk anderhalve dag mee.

Wanneer de accu van uw telefoon leeg is hoeft u niet meer te klungelen met kabels. Met de Galaxy S9 & S9+ is het mogelijk om draadloos op te laden en dat gaat best snel. De draadloze oplader vereist een stroomaansluiting en wordt afzonderlijk verkocht. Het is ook gewoon mogelijk om met een oplader te laden. De toestellen ondersteunen Quickcharg 2.0 en beschikken daarmee over een snellaadfunctie. Met een originele oplader van Samsung duurt het laden ongeveer anderhalf uur.
 

Bixby

Samsung’s Bixby is uw persoonlijke virtuele assistent. Eigenlijk is Bixby veel meer dan dat! Bixby is namelijk een compleet andere manier van een smartphone bedienen. Zeg maar dag tegen gepruts met letters en cijfers. Voortaan laat u uw telefoon precies doen wat u wil via stemcommando’s, aanrakingen en foto’s. Bixby is altijd at your service.

Via de camera van uw Galaxy S9 of S9+ zoekt Bixby bijvoorbeeld automatisch meer informatie van wat hij ziet. Zo vertelt Bixby alle ins en outs over bezienswaardigheden tijdens een stedentrip. Ook kunt u Bixby vragen naar de beste restaurants en cocktailbars. Deze locaties krijgt u direct te zien op de kaart. Zo hebt u uw persoonlijke reisleider altijd bij de hand!

 

66a39c9d-7c79-4cd0-ab67-af160a13cd70.jpg


Samsung Galaxy S9 versus Apple iPhone X
Samsung heeft er twee nieuwe super smartphones bij: de Galaxy S9 en S9+. Dat vraagt om een Apple versus Samsung re-match! We vergelijken de Samsung Galaxy S9 en S9+ met de Apple iPhone X. Dit is the battle of the smartphone titans. Welke topper wint de strijd?

 

dc9e31d5-f3f7-46cf-9965-3d9383f6b69d.png

Interessant voor u:


3 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Ik heb de S9+ zelf mogen ervaren en eerlijk gezegd is het een toptoestel.De S9 ondersteund verder ook DEX waarmee je het toestel kan gebruiken als een volledige werkplek. Daarnaast is de S9 ook prima beveiligd tegen hacks met Samsung Knox
Reputatie 7
Ik heb de S9+ zelf mogen ervaren en eerlijk gezegd is het een toptoestel.De S9 ondersteund verder ook DEX waarmee je het toestel kan gebruiken als een volledige werkplek. Daarnaast is de S9 ook prima beveiligd tegen hacks met Samsung Knox


Goedemiddag Sjors - @SjorsK!Vooral die DEX is zeker interessant, bedankt voor je aanvullende info en de links.Heb een fijne dag! 😎
Reputatie 5
Badge +10
Hi @SjorsK,Wat leuk om te lezen dat je de Samsung S9+ hebt! De aanvullende info zijn features welke inderdaad heel interessant zijn. Bedankt voor de aanvulling en ik wens je veel plezier met je toestel ☺️Fijne dag heren!👍🏾

Reageer