Kleinzakelijk

Wat komt 5G internet brengen?

  • 11 September 2017
  • 4 reacties
  • 1769 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +5
Snelheden tot wel 10 Gigabit per seconde (1.25 GB) draadloos is niet meer ver weg. Als het aan de Europese Commissie ligt kan het allemaal niet snel genoeg gaan. In Zuid-Korea wordt naar verwachting in 2020 het eerste 5G netwerk grootschalig uitgerold. Hier in Nederland en de rest van Europa zou het vanaf dan ook hard moeten gaan.

KPN plant nu al een aantal 5G-testprojecten. Zoals bijvoorbeeld de EK 2020 wedstrijden in de Amsterdam Arena. Amsterdam wil 5G in delen van de stad en rondom het stadion beschikbaar stellen. Mensen die in de stad rondlopen zouden dan bijvoorbeeld live kunnen meekijken via virtual reality brillen. Verder kan het 5G netwerk ingezet worden voor de communicatie tussen zelfrijdende auto’s. Ook hiervoor zijn een aantal testprojecten in de opstart fase.

Naar verwachting zal tussen nu en 2020 ons dataconsumptie verachtvoudigen. Het lijkt een exponentiële groei te zijn die voorlopig blijft doorzetten. 4G biedt al heel veel mooie oplossingen voor (bijvoorbeeld) mensen in buitengebieden. In de nabije toekomst zal het heel normaal zijn dat ultrasnel internet draadloos beschikbaar is door het hele land. Ook zullen steeds meer apparaten aangesloten worden op dit soort netwerken en meer met elkaar gaan communiceren.

Een ding is zeker, de snelheid waarmee technologische innovaties elkaar opvolgen blijft keer op keer verassen. KPN heeft zich als doel gesteld om er bovenop te zitten en vroegtijdig te investeren in de technologieën van de toekomst!

4 reacties

Reputatie 7
Hallo @Mohammad,

Bedankt voor dit interessante topic! Mijn hoop is inderdaad ook gevestigd, dat door middel van deze super snel voortschrijdende technieken en inzichten over het gebruik van mobiel internet, er grote(re) stappen gemaakt kunnen worden om heel Nederland te voorzien van snel internet. Inclusief de zo van kwalitatief en kwantitatief internet verstoken gebleven buitengebieden in Nederland.

We worden er tenslotte in een rap tempo - ook ingegeven door de snelle ver-digitalisering van onze overheid, nutsbedrijven en dienstverleners - steeds meer van afhankelijk. En dus een hele goede en zeer toekomstgerichtte inverstering van KPN!
Reputatie 5
Badge +5
Hi @BerendDeMeyer,

Ik kan ook niet wachten tot het er is. Het gaat ontzettend veel nieuwe mogelijkheden bieden. We worden steeds mobieler en smelten samen met de digitale wereld met z'n allen. Steeds meer apparaten staan aangesloten op het internet en communiceren met elkaar. Dus wat mij betreft mag het zo snel als mogelijk komen.
Reputatie 7
Badge +6
5G wordt geweldig en mogelijk ook een vervanger voor het "ouderwetse" kopernetwerk. Ik kan zelf ook niet wachten.

Daarnaast heb ik ook de luxe dat mijn werkgever een 5G lab heeft. Ik hoop dat ik het zeer binnenkort mag testen 🙂
Reputatie 5
Badge +5
Dat klinkt goed Sjors, ik moet zeggen dat ik wel wat jaloers ben. Vroeg of laat zal alles draadloos gaan, dat geloof ik ook.

Reageer