WhatsApp in combinatie met Dual-Sim

  • 9 February 2023
  • 0 reacties
  • 285 keer bekeken
WhatsApp in combinatie met Dual-Sim
Reputatie 7
Badge +6
  • KPN Community Manager
  • 2412 reacties

Bij het gebruik van twee nummers in één toestel is een veel gestelde vraag of het dan ook mogelijk is om WhatsApp voor beide nummers te gebruiken. WhatsApp ondersteunt dit (nog) niet, maar er zijn toch manieren om via hetzelfde toestel te appen met twee nummers. In deze blog leggen we uit hoe.

 

WhatsApp Business

Dit is de zakelijke variant van WhatsApp, ontwikkeld voor ondernemers. Het mooie hiervan is dat WhatsApp Business voor iedereen beschikbaar is en nagenoeg hetzelfde werkt als de reguliere versie. WhatsApp Business biedt verschillende opties voor zakelijk gebruik, maar daar hoeft u natuurlijk geen gebruik van te maken. Er is verder geen koppeling met de reguliere versie en dus is het perfect naast elkaar te gebruiken. Stel WhatsApp Business voor het tweede mobiele nummer in en klaar is kees. Dit is de beste manier om WhatsApp in combinatie met Dual-Sim te gebruiken en is beschikbaar voor zowel Android als iOS gebruikers. 

 

WhatsApp klonen (Android)   

Een andere optie om WhatsApp voor twee nummers in hetzelfde toestel te kunnen gebruiken, is het klonen van de app. Zoals u waarschijnlijk al vermoedde wordt er letterlijk een kloon van de WhatsApp app gemaakt en stelt u deze in voor het tweede telefoonnummer.  

Hoe het klonen van apps werkt verschilt per Android toestel. Termen die hiervoor gebruikt worden zijn bijvoorbeeld Dual Messenger, App Twin, Clone Apps of Paralelle apps. Als u wilt weten hoe dit voor uw toestel werkt raden we aan om even te googlen.

Let op, Het klonen van apps is niet voor elk Android toestel beschikbaar, maar de nieuwere Android toestellen kunnen dit wel. Mocht uw toestel geen mogelijkheid hebben om apps te klonen, niet getreurd. Er bestaan ook verschillende apps om een kopie van een bestaande app te maken.  

 

Nog niet bekend met Dual-Sim

Tegenwoordig is het mogelijk om met een Dual-Sim toestel twee mobiele nummers op één toestel te gebruiken. Erg handig om bijvoorbeeld uw privé en zakelijke nummer via één toestel te gebruiken. Met een Dual-Sim toestel heeft u de mogelijkheid om twee simkaarten in het toestel te plaatsen. Dit kunnen twee fysieke simkaarten zijn, maar in de nieuwste toestellen kan dit ook met één fysieke simkaart en één E-sim. Voor meer informatie kunt u terecht bij de blog Wat is Dual-Sim? 
 


 

Interessant voor u:

 


0 reacties

Geen reactie

Reageer