[4.5G] Verhoogde mobiele internetsnelheid met TD-LTE-technologie

  • 30 August 2017
  • 0 reacties
  • 297 keer bekeken

Reputatie 7

Verhoogde mobiele internetsnelheid met de TD-LTE-technologie


Een van de telecomaanbieders heeft zijn mobiele internetsnelheid verhoogd. Met de introductie van de nieuwe 2600MHz-band krijgt de mobiele provider meer capaciteit en verhoogt het de snelheid tot 30 procent. Klanten hebben de beschikking over 120Mbps extra, zo wordt bevestigd.

De band wordt voorzien van nieuwe TD-LTE-technologie en heeft ook zijn bestaande 900, 1800 en 2100MHz-banden een boost gegeven met 256 QAM-techniek. Elke antenne kan nu een doorvoersnelheid van 450Mbps aan.

“De start van TD-LTE in Europa”


Het is de eerste telecomaanbieder in Europa die TD-LTE grootschalig aan consumenten aanbiedt. Het netwerk wordt er sneller en stabieler door, onder meer omdat de focus op downloaden komt te liggen. “TD-LTE-techniek ligt de nadruk meer op downloaden dan op uploaden van data, in tegenstelling tot FDD-LTE waarbij de download- en upload-frequentie bandbreedtes gelijk zijn”, zo legt de Technology Strategist van T-Mobile uit.

“Met de nieuwe TD-LTE-techniek, die veel in Azië wordt toegepast, gebruiken we hetzelfde kanaal voor zowel zenden als ontvangen, zoals ook het geval is met wifi. Dit resulteert in meer downloadcapaciteit in verhouding tot uploadcapaciteit.”

“Een belangrijke voorbereiding voor 5G-netwerken”


Men zegt zich met deze nieuwe stap ook te willen voorbereiden op een toekomst met 5G-netwerken. Dat gaat waarschijnlijk echter nog wel een tijdje duren. Apple doet sinds een paar maanden tests met 5G. Amsterdam wil zijn eerste 5G-netwerk in 2020 in de lucht hebben.

En mijn iPhone?


Als je een iPhone hebt, is de kans vrij groot dat je gebruik kunt maken van de nieuwe TD-LTE-technologie. Vanaf de iPhone 6 worden zowel de nieuwe als de oude technologie ondersteunt, zo verzekert de telecomaanbieder.

Bron: One More Thing

Handige links

- Mobiel Tip: Bellen & Internetten in de EU zonder extra kosten!
- Mobiel Tip: Uw VoiceMail instellen voor Zakelijk Mobiel
- Mobiel Tip: Schade, verlies of diefstal van uw mobiel. Wat nu?!
- Forum: Over het Zakelijk KPN Forum
- Forum: Indexpagina Blogs & Artikelen

0 reacties

Geen reactie

Reageer