Bellen & Internetten in de EU zonder extra kosten!

  • 10 mei 2017
  • 5 reacties
  • 1643 keer bekeken

Reputatie 6
Badge +5
Uw Boeing747 heeft een zachte landing gemaakt en er is lafjes geapplaudisseerd voor de piloot. De telefoons mogen weer van vliegtuigstand.

Er komt direct een sms binnen: "Welkom in Portugal..." U leest het bericht alsof het een dreigement is en haast u om 'Mobiele Gegevens' uit te schakelen. Pfjuw! Kosten ontweken. Gelukkig is dit straks niets meer dan een nare herinnering:

Vanaf 1 juni 2017 kunnen klanten met een zakelijk mobiel abonnement van KPN ook bellen en internetten binnen de EU!


Wat verandert er?
Per 15 juni 2017 moet iedere telecomaanbieder in de EU voldoen aan de nieuwe roaming wetgeving die is opgesteld door de Europese Unie. Hiermee kunt u uw bundel die u in Nederland gebruikt ook in andere landen van de EU gebruiken, zonder dat u hier extra voor betaalt.

Bent u ondernemer, maar heeft u wel een Consumenten abonnement? Dan heeft KPN nog een cadeautje! Alle klanten met een Zorgeloos of een Alles-in-1 mobiel abonnement krijgen een vergroting van hun databundel! Per 1 juni zal dit zichtbaar zijn in het abonnement. Hier hoeft u zelf niets voor te doen.


De upgrade geldt ook voor de Zorgeloos abonnementen (Sim Only en met toestel) uit 2015, en de Alles-in-1 mobiel abonnementen Instap, Standaard en Premium (Sim Only en met toestel) uit 2013 en 2014.

Hebt u een Vooral Internet Instap- of Standaard abonnement? Dan kunt u ook vanaf 1 juni gebruik maken van uw bundel in de EU. Uw databundel verandert niet.

Hoe kan ik internetten in het buitenland?
Dit kunt u activeren door 'Roaming' aan te zetten op uw telefoon.


In welke landen kan ik mijn bundels kosteloos in de EU gebruiken?
België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden.

Frankrijk is inclusief Franse Overzeese gebieden: Guadeloupe, Martinique, Frans Guyana, Réunion, Mayotte en Saint Martin
Portugal is inclusief Azoren en Madeira.
Spanje is inclusief de Canarische eilanden
Verenigd Koninkrijk is inclusief Gibraltar

Extra landen toegevoegd door KPN
We weten niet van ophouden! Daarom is de nieuwe regeling ook geldig in Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland, Andorra, Faeröer Eilanden, Kanaaleilanden (Guernsey, Jersey), Isle of Man, Monaco, San Marino en Vaticaanstad.

LET OP!
Op Cyprus is een Turks gedeelte en een Grieks gedeelte. Op het Turkse gedeelte vallen MB's, minuten en sms'jes niet binnen uw bundel. Op het Griekse gedeelte valt het wel binnen uw bundel.

De EU wetgeving geldt dus niet in bijvoorbeeld Turkije, Servië, de Nederlandse Antillen, Aruba en Curaçao.

Wat betekent Brexit voor het gebruik in de EU?
Vooralsnog is de Brexit niet definitief voor 2019. De komende jaren zal het Verenigd Koninkrijk in ieder geval binnen de regeling blijven vallen. Dus ook hier kan het mobiele abonnement worden gebruikt.

Wat is het verschil met de zakelijke Bundel XL, Onbeperkt en Onbeperkt XL abonnementen?
Als u een Bundel XL, Onbeperkt, of Onbeperkt XL abonnement (gekocht na 1 december 2016) of een KPN ÉÉN onbeperkt mobiel abonnement hebt (gekocht na 1 december 2016) zit bellen vanuit NL naar buitenlandse vaste en mobiele nummers binnen de EU wel in het abonnement.

Is er een fair use policy?
Nee, maar het is niet de bedoeling om misbruik te maken. Wat verstaan we onder misbruik? Indien u als klant gedurende een periode van 4 achtereenvolgende maanden uw abonnement meer dagen in de EU gebruikt dan in Nederland, of in deze periode meer MB’s verbruikt in de EU dan in Nederland, dan zal KPN of Telfort u hierover informeren. U hebt dan twee weken de tijd om aan te tonen dat u een duurzame band hebt met Nederland. Mocht u niet aan deze voorwaarde voldoen, dan kan KPN een toeslag in rekening brengen, of bijvoorbeeld roaming enkel mogelijk te maken door het kopen van eenmalige bundels of door roaming te blokkeren.

Hoe werkt het met bellen in de EU?
Bellen vanuit Nederland naar nummers in de EU valt niet onder de regulering, bellen vanuit Nederland naar een Nederlands mobiel nummer in het buitenland wel.


Als u een Zorgeloos abonnement hebt (gekocht na 26 september 2016) zit dit wel in het abonnement. Bellen van een ander land in de EU naar Nederland of alle andere landen van de EU kan wel vanuit de bundel. U kunt dus bellen, sms’en, en MB’s gebruiken binnen of tussen landen in de EU.
Ook klanten die gratis onderling onbeperkt kunnen bellen vanuit KPN Compleet of vanuit hun bundel, kunnen vanaf 1 juni in de hele EU bellen.

Wat gebeurt er als mijn bundel op is?
Als u geen onbeperkt bundel hebt, dan betaalt u hetzelfde buitenbundel tarief als wanneer uw eigen bundel in Nederland op is,

Wat houdt dit in voor Prepaid klanten?
Als u op vakantie bent in de EU, dan maakt u gebruik van dezelfde tarieven als in Nederland. Bent u buiten de EU? Dan maakt u gebruik van andere tarieven, namelijk speciale buitenlandtarieven.

In een notendop: eindelijk vrij en zorgeloos gebruik maken van uw mail of WhatsApp over de grens. Als u op vakantie bent, of gewoon zakelijk. Werken op locatie wordt steeds simpeler!

Bent u ook blij met de nieuwe regeling?


5 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Ik wacht hier al jaren op 😉 Niet dat ik zo vaak in 't buitenland ben maar het voelt toch een stuk vrijer 🙂

Alleen jammer dat ze van de consumentenbundels niet de "vooral internet" bundels hebben verdubbeld. Maar daar heb ik al genoeg woorden over vuilgemaakt 😉
@Lindsay goed nieuws!

Ik ben ook benieuwd wat er met de zakelijke bundels gaat gebeuren.
Wanneer verwacht je dat het tariefblad op https://www.kpn.com/zakelijk/mobiel/tarieven.htm wordt bijgewerkt?
Reputatie 6
Badge +5
Hoi @Sander G.!

Voor de zakelijke bundels gebeurt er verder niets qua prijs. Die blijven er zo uit zien:


Het verschil is natuurlijk dat die EU toevoeging geen waarde meer heeft. Zonder extra kosten bellen en internetten in de EU is nu dus gemeen goed!:D

Ze moeten het blad inderdaad nog bijwerken, ik begreep dat dit per 1 juni wordt aangepast.

Voor de zakelijke bundels gebeurt er verder niets qua prijs.

Ik hoop nog op een aanpassing van de bundelgroottes, aangezien dit bij consumenten is aangepast (verdubbeld). Het zou mooi zijn als dat gebeurt en binnenkort bekend wordt, want we hebben net onze abonnementen verlengd en ik moet deze informatie verwerken in de overeenkomsten die onze medewerkers moeten ondertekenen.
Reputatie 6
Badge +5
Hoi @Sander G.,

Dat zou inderdaad heel gaaf zijn! Daarin kan ik alleen maar pindakaas verkopen.:( De zakelijke bundelgroottes worden niet verdubbeld.

Omdat er bijna 2000 zakelijke klanten zijn met een consumenten mobiel abonnement, heb ik die in deze blog toch meegenomen. 🙂 Ik snap dat het er heel verleidelijk uitziet.

Sorry dat ik je moet teleurstellen! Even goede vrienden?

Reageer