Sticky

De iPhone 12 bij KPN zakelijk

 • 15 October 2020
 • 6 reacties
 • 419 keer bekeken
De iPhone 12 bij KPN zakelijk
Reputatie 5
Badge +3
 • KPN Community Manager
 • 223 reacties

Het is je vast niet ontgaan, afgelopen dinsdag onthulde Apple zijn nieuwe iPhone 12 line-up. In dit topic neem ik je kort mee, over de features en verschillen tussen de iPhone 12 iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max, en hoe je deze uiteraard bij KPN zakelijk kunt bestellen.

Pre-order

16 oktober gaat de pre-order van start. Laat je e-mailadres achter op deze pagina: iPhone 12 pre-order Zodra je kunt bestellen sturen wij jou een seintje per mail.

Release schema: 
iPhone 12 mini Voorverkoop: vrijdag 6 november 14.00 uur - In de winkels: vrijdag 13 november
iPhone 12 Voorverkoop: vrijdag 16 oktober 14.00 uur - In de winkels: vrijdag 23 oktober
iPhone 12 Pro Voorverkoop: vrijdag 16 oktober 14.00 uur - In de winkels: vrijdag 23 oktober
iPhone 12 Pro Max Voorverkoop: vrijdag 6 november 14.00 uur - In de winkels: vrijdag 13 november

iPhone 12 lijn

Alle nieuwe iPhones hebben een oled-scherm, dat hadden eerder alleen de Pro-modellen. De iPhone 12 Mini is de kleinste iPhone die in jaren is uitgebracht, terwijl de iPhone 12 Pro Max weer de grootste is. Tevens zijn alle nieuwe schermen voorzien van Apple's nieuwste techniek: Ceramic Shield. Hierdoor is het scherm beter bestand tegen krassen en vallen. Apple meldt dat bij vallen het scherm 4 keer minder kans heeft om te breken dan eerder. 

Wat ook weer terug is van weggeweest is de vlakke rand die iedereen vast nog wel herkend van de oudere iPhone 4 en 5.. Net als de iPad Pro en nieuwe iPad Air trekt Apple in de iPhone 12 lijn ook deze designfilosofie weer door, in plaats van de rond aflopende randen van voorgaande jaren. De iPhone 12 en 12 Mini zijn verkrijgbaar met 64, 128 of 256 GB opslagruimte. De twee Pro-modellen zijn er met 128, 256 of 512 GB.

5G futureproof

Met de iPhone 12 Pro levert Apple voor het eerste een smartphone die geschikt is voor 5G. Op het 5G-netwerk van KPN kun je vanaf nu sneller, veiliger en betrouwbaarder internetten. Als ondernemer met de iPhone 12 Pro in combinatie met een 5G-abonnement van KPN ben jij klaar voor de toekomst. Ook de chip is toekomstbestendig: de Apple A14-chip is opnieuw de snelste mobiele chip ooit, en stoot voorganger A13 van de troon met een snelheidstoename van 50 procent.

Camera's

De iPhone 12 en 12 mini hebben achterop een dubbele camera met een reguliere lens een een ultragroothoeklens. De iPhone 12 Pro-modellen hebben daarnaast nog een telefotolens, en ondersteunen het nieuwe formaat Apple ProRAW. Ook voegt Apple dit jaar de LiDAR scanner toe uit de iPad pro. Die scanner kan diepte meten van objecten en zorgt mede voor een betere augmented reality-ervaring.

Magsafe

Een benaming waar je als Apple gebruiker misschien ook al bekend mee was: Magsafe, maakt in een aangepaste vorm zijn terugkeer. Een magnetische ring achter op de iPhones waarmee je als het ware opladers en accessoires zoals hoesjes en pashouders ‘vastklikt’. Handig voor de minimalisten onder ons die geen losse portemonnee meer willen meezeulen.

 


6 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Ik heb inmiddels de stream van Apple gezien en ik moet zeggen, ik ben niet onder de indruk van de “Innovaties”. Het meeste wat ze hebben aangekondigd is oud nieuws dat de concurrenten al een tijd hebben. Dat betekend natuurlijk niet dat het slechte ontwikkelingen zijn. 

 

De volgende innovaties zijn aangekondigd:

 • Een magneet achter op de telefoon

Verder heeft Apple de volgende ontwikkelingen geïmplementeerd die al een tijdje bestaan op de high-end smartphone markt:

 • 5G
 • HDR Opnamemogelijkheden
 • Een Samsung Amoled scherm over de gehele flagship range
 • Diepte Sensor

Verder hebben ze de volgende evolutie ingevoerd:

 • Snellere SoC (De snelste op de markt)

Daarnaast hebben ze om de natuur (geld) te besparen besloten om de volgende associates niet meer mee te leveren:

 • Een lader
 • Earphones

Ze leveren wel een kabel mee USB-C Naar Lighting kabel mee, deze zal alleen voor oude klanten niet werken gezien ze geen USB-C aansluiting hebben in de oude telefoonlader (Tenzij je het toestel aan een Macbook Pro wilt aansluiten). 

Daarnaast missen er een aantal features die je vandaag de dag van een Flagship device mag verwachten, en zeker voor een toestel die maar dan 1000 euro kost.

 • Een USB-C aansluiting
 • Een 120hz Refresh-rate scherm
 • Een camera die verder kan inzoomen (tot ongeveer 20x)
 • Weinig werkgeheugen (RAM), maar dit compenseert Apple met een efficient geschreven besturingssysteem en een goede processor. 
 • Verder hoopte ik dat de “Notch” een stuk kleiner zou zijn, maar helaas is die nog steeds groot. 
 • Een mee geleverde fastcharger.

 

Al met al vindt ik het goede toestellen maar van het topmodel 1259 euro had ik meer verwacht, apple is wat mij betreft wat meer een “Marktvolger” (Met prima producten overigens) dan een Marktleider geworden. 

Wat betreft de nieuwe toestellen vindt ik dat de Mini de meeste meerwaarde levert, mijn advies zou wel zijn om een model te kiezen met meer dan 128GB opslag gezien de standaard 64GB anno 2020 wat weinig is. Maar de iPhone SE is ook een goede keuze als je into Apple bent. 

 

...Dat gezegd te hebben, ik ben meer een Samsung mannetje ( 😛 ) en zat voor aan bij de aankondiging van de Galaxy S20, dus het kan zijn dat ik wat bevooroordeeld ben. :nerd:

Reputatie 5
Badge +3

@SjorsK Bedankt voor je reactie! Ik moet zeggen dat ik ook verrast was dat de Pro variant niet met een 120Hz paneel kwam zoals was voorspeld. Verder is Apple eigenlijk gewoon verder gegaan waar ze de met de iPhone 11 (Pro) waren gebleven. Een betrouwbaar en solide toestel wat vele jaren mee kan. Het lijkt er ook op dat er voorlopig niet hele baanbrekende ontwikkelingen aankomen voor smartphones. Ze moeten het nu van tweaks in de camera hebben en hogere refresh-rates. Of gimmicks zoals nightvision portraitmode en Magsafe, om maar wat te noemen.

Zelf ben ik iemand die om de 2 of 3 jaar van iPhone wisselt. Ik kan met mijn ‘X’ weer een keertje upgraden, maar ga denk ik deze generatie wel voor de normale 12. :wink: 

Reputatie 7
Badge +6

Het is zeker een mooie voorruitgang vergeleken met de voorgangers en ze doen zeker een aantal dingen goed 🙂 Ik ben het er mee eens dat smartphones van Apple langer mee gaan in vergelijking met andere merken dankzij de langere gegarandeerde software support (5 jaar!) in tegenstelling tot 3 jaar bij mijn favoriete merk (Samsung) :) 

Zelf zit ik al een tijdje te denken of ik een testtoestel wil aanschaffen voor mijn onderneming. Maar ik vindt het browser marketaandeel van mobile safari nog wat te weinig onder mijn klantenbestand. :smile:

Eerlijk gezegd vervang ik mijn toestel elke 2 jaar…. Maar afgelopen jaar zijn de plannen wat anders gezien Samsung een Galaxy S20 Ultra naar mij gestuurd had onder het “Samsung Members” programma :smile: Dus ik heb “noodgedwongen” maar een paar maanden gelopen met mijn Galaxy Note10+ (Wat een straf 😉 ).

Reputatie 5
Badge +3

@SjorsK Sinds ios14(?) geloof ik, krijgen gebruikers de mogelijkheid om een alternatieve browser zoals Chrome in te stellen als default. Wat het percentage is van iPhone gebruikers die zijn afgestapt van mobile Safari durf ik niet niet zeggen maar dat zullen er steeds meer worden. 

Reputatie 7
Badge +6

Niet helemaal, het enige wat een browsers bieden op de mobiele Apple Producten (iPhone, iPad etc.) is een “grafische schil” met wat functies rondom de webkit (safari) rendering engine. 

Technisch gezien is dus elke browser achter de schermen gewoon “Safari”. 

Met alle andere besturingssystemen heb je dat niet, de browser makers kunnen daar kiezen welke rendering engine ze gebruiken (de rendering engine. van Chromium is tegenwoordig het populairste en de de-facto standaard).  Zelfs Microsoft is hiernaar overgestapt met Microsoft Edge.

Alleen hebben de browser makers bij de mobiele apparaten van Apple hier geen keuze over, wat op zich een nadeel is. 

Reputatie 7
Badge +6

Ik heb inmiddels de mini gekocht als “testdevice” :voor mijn bedrijf. (Zo’n beetje al mijn klanten gebruiken Apple helaas dus moet ik d’r ook aan). 

Dat gezegd te worden, ik vindt het leuk om meerdere systemen te testen dus ik ben zo weer een ervaring rijker ;) 

Reageer