Mobiel internet in het buitenland, goedkoper dan u denkt!

 • 8 July 2016
 • 0 reacties
 • 1094 keer bekeken

Reputatie 4
Badge +1

Tegenwoordig is onze telefoon niet meer weg te denken. Bijna iedereen heeft een smartphone en gebruikt die volop. Totdat we op reis gaan en het gevoel krijgen dat we alle contact met de wereld zijn verloren. Voor een zakelijke gebruiker is bereikbaarheid onmisbaar.

Maar wat we ons met z’n allen niet beseffen, is dat de tarieven voor mobiel internet en bellen in het buitenland sterk zijn gedaald. Zeker in de EU verschillen de roamingkosten nauwelijks van de binnenlandse tarieven! Dus als u een moment heeft dan zou ik u graag even op de hoogte willen brengen van een slimme manier waarop u op reis gewoon online kunt blijven.

Wanneer u in het buitenland bent hanteert KPN standaard een datalimiet van € 50,- (excl. BTW). Zo wordt u niet verrast door hoge kosten. Deze limiet geldt per kalendermaand. Bij een verbruik van 80% en 100% van de limiet ontvangt u een SMS. U kunt dan de limiet uitschakelen door JA te sms-en naar 1330.

Er zijn soms situaties waarin u de datalimiet aan of uit wilt zetten. In dat geval stuurt u een sms naar 1330 (‘datalimiet aan’ of ‘datalimiet uit’). U kunt ook bellen met 1200 (mobiel) of 0800 0105 met een andere telefoon. Via deze lijn kunt u uw huidige limiet opvragen en aan of uit zetten. Al met al een goede beveiliging om uw kosten te bewaken.


Maar dat is niet alles, KPN heeft ook nog speciale Voordeelbundels.
U staat dus klaar met de koffers aan de hand, zonnebril op uw voorhoofd, wacht even..
Het is zo gebeurd maar wel even doen, uw voordeelbundel aanzetten!
Er zijn verschillende bundels waar u uit kunt kiezen, bekijk op deze pagina alle mogelijkheden.

Als u gebruik maakt van de voordeelbundels Zakelijk Mobiel Internet EU en/of World, wordt u genotificeerd bij het activeren van de eerste bundel en bij 80% en 100% verbruik van iedere bundel. Zo weet u exact waar u aan toe bent en wat de kosten tot op dat moment zijn. Dit is in plaats van de standaard ingestelde persoonlijk limiet (standaard € 50,00).

Vanaf 1 MB dataverbruik wordt de voordeelbundel automatisch ingeschakeld, hiervan ontvangt u een sms bericht. Ook wanneer u 80% en 100% heeft verbruikt, zult u daar een sms van ontvangen. De bundels stapelen maximaal 9 keer per maand, hierna betaalt u het normale tarief.

Nu heb ik het wel steeds over de EU, maar bedoel ik dan heel Europa? Nee, dan gaat het om alle EU landen aangevuld met Noorwegen, Zwitserland, Liechtenstein, Andorra, Verenigd Koninkrijk en Ijsland. Landen als Servië en Turkije vallen niet onder de EU bundel. De gehele lijst van landen kunt u vinden op de website.

Graag wil ik nog enkele Tips en Trucs met u doornemen:
 • Op veel locaties is gratis Wi-Fi beschikbaar. Als u dit gebruikt wees u er dan bewust van dat deze netwerken de data niet versleutelen en dat het voor hackers eenvoudig is om toegang te krijgen tot uw gegevens. Internetbankieren of andere toepassingen waarvoor u moet inloggen via openbare Wi-Fi is daarom sterk af te raden. Gebruik hiervoor altijd uw databundel of een VPN-verbinding.
 • Wanneer u toch gebruik maakt van gratis Wi-Fi, zorg er dan voor dat uw dataroaming uit staat. U wilt niet ongemerkt verbinding verliezen en al uw data verbruiken.
 • Zet automatische updates uit of op updaten alleen via Wi-Fi. Dit voorkomt ongemerkt verbruik.
 • Blokkeer het automatisch afspelen van filmpjes op Facebook.
 • Stel een data limiet in, in uw (Android) smartphone onder gegevensverbruik, daar kunt u ook zien welke applicaties/apps data gebruiken. Dus met bijvoorbeeld 250mb bundels, stel 250mb in als limiet.
 • Met de Roamingtool kunt u de tarieven bekijken en uw bereikbaarheid checken.
 • Als u uw voicemail belt vanuit het buitenland, gewoon via 1233, moet u een extra toegangscode intypen. Met deze extra beveiliging wordt voorkomen dat anderen uw voicemail kunnen afluisteren.
 • Bent u uw toegangscode vergeten? Bel dan 06 1200 1200 en toetst #. U ontvangt een sms met uw code. Als u al in het buitenland bent, bel dan met Voicemail en toets een hekje als om de toegangscode gevraagd wordt. U krijgt dan een sms met de code.

KPN wenst u allen een hele fijne reis en mocht u nog vragen hebben? Schroom niet om die hieronder te stellen.

Afbeeldingen zijn afkomstig van; FreeDigitalPhotos.net en surasakiStock

0 reacties

Geen reactie

Reageer