Vraag

Mobiel via wifi aan- of uitzetten op je Samsung

  • 16 April 2019
  • 3 reacties
  • 263 keer bekeken

Naar aanleiding van de onderstaande tekst, heb ik de volgende vraag.

Bellen en sms’en via wifi staat automatisch aan op je Samsung telefoon, als jouw toestel geschikt is. Wil je dat niet, of juist wel? Je zet het eenvoudig uit en weer aan via je Telefoon-app. Ga naar ‘Instellingen’ naar de 'groene belknop' en zet de schakelaar om bij ‘Bellen via Wifi’. Je kunt hierbij ook een voorkeursverbinding aangeven. Wij adviseren hier Voorkeur Mobiele netwerk te gebruiken.

Waarom het advies Voorkeur Mobiele netwerk te gebruiken ???

3 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Het voorkeursnetwerk is het netwerk van je eigen provider. Op deze manier weet je zeker dat alle verkeer door je huidige provider goed doorgestuurd wordt en niet via een omweg gaat 🙂

Als KPN klant is in Nederland je voorkeursnetwerk *tromgeroffel* KPN 😉 Dit staat overigens standaard zo ingesteld als je een Samsung toestel gebruikt en in SIM1 simkaart slot je simkaart steekt.
Beste SjorsK kijk eens in de telefoon App van je toestel.

Volgens mij gaat het hier niet om het "voorkeursnetwerk" maar om de keuze:

Bellen via Wi-Fi

Aan

Gebruik Wi-Fi om indien mogelijk te bellen en gebeld te worden.

Voorkeur Wi-Fi:

Voorkeur mobiele netwerk: Aan
Reputatie 7
Badge +6
Ah, op die driewieler,

Op zich is dat een makkelijkere. WiFi gebruikt een nogal sociaal (en storingsgevoelig) protocol waardoor slechts een apparaat tegelijkertijd mag "roepen". Daarnaast blijft het bereik van WiFi ook altijd een probleem.

Daarnaast heb je ook nog exotische bedrijfsnetwerken met hun eigen vuurmuurtjes die het nog iets lastiger kunnen maken en mensen met brakke apparatuur, oftewel: De dienstverlening kan niet gegarandeerd worden via WiFi.

Een hikje in 't netwerk (of een paar te veel) kan nogal negatieve gevolgen hebben voor een telefoongesprek en het mobiele netwerk is en blijft tot WiFi6 is uitgerold simpelweg superieur.

Reageer