Vraag

Mobiele abonnementen waar port forwardings mogelijk zijn

  • 10 July 2019
  • 7 reacties
  • 710 keer bekeken

Ik ben op zoek naar consumenten en/of zakelijke SIM-only abonnementen, waar het mogelijk is port forwarding in te stellen.
Ik weet dat bij de meeste abonnementen dit standaard dicht staat vanuit de provider(s).
Er is verder geen info pagina waar dit specifiek beschreven staat en medewerkers van KPN verwijzen mij naar dit forum.

Kan iemand mij hier met zekerheid zeggen, bij welke abonnementen dit mogelijk is?

7 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Eerlijk gezegd snap ik niet waarom je port forwarding nodig hebt op een mobiel abonnement. Dat is namelijk een router functionaliteit en staat volledig los van een mobiele verbinding. Ik verwacht dat je gewoon een mobiel abonnement nodig hebt met een vast IP adres waarmee je vervolgens zelf kan doen wat je er mee wilt doen (Zij het een router er achter zetten met port forwarding 🙂 ).

Het is mogelijk om via een
zakelijk (Niet KPN kleinzakelijk) een mobiel abonnement met een vast IP adres
aan te vragen, een moderator kan je daar eventueel mee helpen 🙂
Daarom vraag ik ook om SIM-only, want ik ga deze in een router plaatsen. Heb op het moment een prepaid kaartje erin, had ik nog liggen, APN advancedinternet heeft dan, zoals ik al verwachtte, geen nut.

Ben nu op zoek naar een (budget) abonnementen waar dit wel werkt. Jij geeft al aan dan Zakelijk mobiel abo met vast IP een optie is, zijn er nog meer opties? (voor mijn toepassing is een vast IP niet nodig)
Reputatie 7
Badge +6
Hi @omdathetkan ,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum!
Natuurlijk help ik u graag verder aan de juiste oplossing.

Als ik het goed begrijp bent u op zoek naar een Mobiel Internet Sim Only abonnement waarbij portforwarding mogelijk is, toch?

Zoals @SjorsK ook omschrijft hebben we geen mobiele abonnementen met een dergelijke functionaliteit. Een mobiel internet abonnement met een vast IP adres is wel mogelijk, maar dat is voor u niet de oplossing begrijp ik.

Ik ben daarom benieuwd welke specifieke eisen u voor het mobiele abonnement heeft om uw toepassing te laten werken?
Ergens in het veld heb ik een klant die een Huawei B525s heeft hangen met een mobiel abonnement, hier heb ik advancedinternet als APN geconfigureerd.
Daarna port forwarding ingesteld, dit werkt. Via een eigen apparaat wat achter de router hangt kan ik het externe IP achterhalen.

Om medewerkers/klanten te helpen bij problemen, waar geen vast internet mogelijk is. Of tijdelijk de router neer te zetten om dingen te monitoren en aan te passen zijn die port forwardings nodig.

Dus ik weet dat het mogelijk is, zoek alleen nog de verschillende opties en bijbehorende kosten.
Reputatie 7
Badge +6
Goedemorgen @omdathetkan ,

Het is mij helemaal duidelijk waarom u de portforwardings nodig heeft.
Echter is dit, zoals SjorsK ook schreef, een router functionaliteit. Dit is dus niet iets wat niet bij een mobiel abonnement hoort of mogelijk is.

Ik wil heel graag een passende oplossing voor u regelen. Ik heb daarin alleen wel uw hulp nodig en ik moet weten of het mobiele abonnement specifieke opties moet hebben zoals bijvoorbeeld een vast IP adres.
Mobiel abonnement of M2M abonnement, ik lees van alles op jullie website maar info over wat ik zoek is niet te vinden.
Het gaat hier alleen om data, bellen/SMS-en hoeft niet. Maar advancedinternet APN moet wel werken.
Wij hebben onze software nog niet zover dat ik zonder een port forwarding naar binnen kan. Dus ik moet nog een port forwarding maken hiervoor. Vast IP is niet per se nodig, zolang ons device on-line is, kan ik wel het externe IP 'uitlezen'. 500mb/1G per maand zal ruim voldoende zijn.
Reputatie 7
Badge +6
Goedemorgen @omdathetkan ,

Ik kan mij voorstellen dat u er wellicht niet helemaal uitkomt op de site. Er staat natuurlijk veel verschillende soorten informatie en dat kan het wel eens lastig maken.

Om er zeker van te zijn dat u de juiste oplossing krijgt voor uw toepassing denk ik dat we naar een M2M abonnement moeten kijken. Op onze IoT pagina vind u meer informatie over M2M. Op deze pagina vind u onderaan een link naar het contactformulier. Ik adviseer u om deze in te vullen, zodat u door een collega van deze afdeling geadviseerd kan worden.

Reageer