Vraag

Nummer overname na beeindiging zakelijk contract

  • 24 October 2017
  • 6 reacties
  • 359 keer bekeken

Ik wil na beëindiging van het zakelijk contract het nummer laten overnemen door een andere provider. Hoe kan ik dit realiseren. Ik vind nergens de juiste formulieren.

6 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Beste @Marino Sonnemans, jammer om te vernemen dat u vertrekt bij KPN. Natuurlijk bent u van harte welkom op het zakelijke forum van KPN 🙂

Betreft het een vaste telefonieaansluiting of een mobiele aansluiting? Is de beëindiging van de dienst al gebeurt? Als de beëindiging in de toekomst ligt, kunt u bij een andere provider een aanvraag doen met nummerbehoud, als ingangsdatum geeft u de datum mee waarop de aansluiting bij KPN wordt beëindigd. Als de aansluiting al beëindigd is, betreft het een andere situatie.
Dag Tim,
Dank voor uw antwoord. Het is me nog niet geheel duidelijk. Het betreft de overname van een mobiel nummer waarvoor mijn werkgever een zakelijk contract heeft. dit eindigt in November. Dit nummer zou ik graag prive willen overnemen. Voor de zakelijke contract overname ben ik en de verantwoordelijke van het bedrijf meerdere malen bij een KPN center geweest met als conclusie dat dit niet kan. Nu het contract afloopt wil ik het nummer graag overnemen, maar dan prive. Nu is het verhaal dat ik het nummer kan overnemen maar alleen bij KPN. Enige hulp is dus wel gewenst. Dank voor de nadere toelichting. Marino
Reputatie 7
Badge +6
De werkgever heeft de mogelijkheid om het abonnement om te zetten naar een sim-only simkaart. Is het toevallig een groot zakelijk abonnement? Dan ken ik namelijk de exacte route die gelopen moet worden.
Dag Sjors, het is geen groot zakelijk abonnement. het gaat om ca 15 nummers wat steeds groeit (dit kan wel) een nummer overzetten niet.. Als je de route kunt aangeven is dit perfect.
Marino
Reputatie 7
Badge +6
Hallo Marino,

Ik laat je in ieder geval zien hoe wij het regelen op de zaak, waarschijnlijk hebben we wel een net iets andere omgeving.

Stap 1: Zoek het abonnement op en klik op "Port out number"


Stap 2: Het abonnement wordt omgezet in een prepaid simkaart.
Stap 3: Je kan vervolgens de simkaart gebruiken om het nummer over te nemen naar een ander contract.
Reputatie 7
Badge +6
Hallo Marino,

Ik vraag mij af of het uiteindelijk gelukt is. Zo nee, laat dan van je horen - Dan kan een KPN moderator met je aan de slag 😉

Reageer