Vraag

Nummerbehoud

  • 2 December 2016
  • 1 reactie
  • 376 keer bekeken

Mijn broer heeft meerdere zakelijke abbonementen waaronder die van mij.. Maar ze lopen 31 /12/16 af. Nu wil ik mijn nummer overzetten naar een andere privé abbonement en andere provider.. Maar mijn broer zeg dat niet kan. Dat ik alles moet overnemen ook het contract. En dat daar ook nog kosten aan vast zitten. Ik heb nu al verschillende versies gehoord. En nu vraag ik het dus hier. Rede dat ik erg op mijn nummer gesteld ben. Is dat ik Parkinson heb en heel veel nummers heb en mij veel moeite kost om iedereen te informeren en ook bijna onmogelijk is voor mij

1 reactie

Reputatie 7
Badge +11
Hallo Mario, welkom op het zakelijk forum van KPN! :)

Goede vraag en leuk dat u deze op het forum stelt. Vermoedelijk hebt uw broer gelijk. Als het abonnement op naam staat van uw broer of zelfs het bedrijf, kunt u het telefoonnummer niet bij een andere provider aanvragen. Dit omdat u niet de contractant bent en de gegevens van de aanvrager gelijk moeten zijn aan die van de huidige contractant. Dat betekent dat het abonnement eerst op uw eigen naam moet komen te staan. Een andere optie is om de huidige contractant de aanvraag bij de nieuwe provider te laten indienen en vervolgens dat contract overnemen. Bij een contractovername worden kosten in rekening gebracht.
Hoe dan ook is een tussenstap nodig met de wetenschap dat de nieuwe provider alleen het nummer kan overnemen indien de aanvraag op naam van de huidige contractant wordt gedaan. Leuker kan ik het niet maken voor u, sorry.

Reageer