Vraag

Nummerbehoud Zakelijk Mobiel

  • 23 August 2018
  • 3 reacties
  • 539 keer bekeken

Op 1 september ga ik werken voor een andere werkgever. Zowel mijn oude als nieuwe werkgever zijn zakelijk klant bij KPN en maken gebruik van de zakelijke mobiele diensten van KPN. Ik zou graag mijn mobiele telefoonnummer behouden. Ik heb echter nog geen zicht of het eenzelfde contracttype betreft bij mijn nieuwe werkgever. Wat moet ik hiervoor doen?

3 reacties

Reputatie 5
Badge +5
Goedemorgen @Koen123, welkom op het Zakelijk KPN Forum.

In principe gaat zoiets altijd via een contractovername. Uw nieuwe werkgever neemt dan het contract over zoals deze loopt bij uw huidige werkgever. Als uw nieuwe werkgever een andere contract type hanteert, is het natuurlijk nog steeds mogelijk om het nummer over te nemen, maar dan is er wel kans dat uw huidige werkgever een afkoopsom krijgt voor de resterende contractperiode. De voorwaarden waartegen uw huidige werkgever een contract heeft bij ons kunnen natuurlijk hier ook invloed op hebben.

Wat u het beste kunt doen is navragen wat voor abonnement uw nieuwe werkgever heeft. Dan kunnen we aan de hand van uw nummer kijken wat voor abonnement dat nu is en of dat overeenkomt.
Dank je Mohammad, zowel bij mijn oude als nieuwe werkgever gaat de aanvraag buiten mij om. De voorwaarden ken ik dan ook niet. Mijn vraag is meer wie hiervoor (en hoe) initiatief neemt? Mijn oude werkgever zal het tel.nr. toch moeten vrijgeven, nietwaar? Dit gebeurt neem ik aan op aanvraag van mijn nieuwe werkgever (bij opstellen van nieuw contract/abonnement bij mijn nieuwe werkgever), nietwaar?
Reputatie 5
Badge +5
Ik vrees dat het niet waar is dat je huidige werkgever het nummer moet vrijgeven. Je huidige werkgever is namelijk eigenaar van het nummer, want het nummer staat op naam van het bedrijf en niet op jouw naam. Als je huidige werkgever het nummer vrij geeft, kan je nieuwe werkgever deze overnemen, afhankelijk van de huidige constructie en voorwaarden.

Over het algemeen gaat dit aan de hand van een contractovername. De tekenbevoegden van het huidige bedrijf en van het nieuwe bedrijf moeten tekenen.

Reageer