Sticky

Online aankopen betalen via mobiele factuur

  • 20 February 2018
  • 0 reacties
  • 1059 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +10
  • Oud KPN Medewerker
  • 907 reacties

Uw mobiele aankopen overzichtelijk op 1 plek! Sinds enkele weken is dit ook mogelijk voor onze klanten. U betaalt uw apps en andere online aankopen in Apple iTunes store via de factuur van uw mobiele telefoon. Ook bij aankopen in de Microsoft- en Google Play store maakt u hier gemakkelijk gebruik van! Dit geldt voor klanten met een abonnement en voor klanten met tegoed op hun prepaid simkaart.

 

f4169e00-471d-4ee6-9729-c95b0b004597.jpg


Voortaan kunt u bij elke aankoop in de Apple iTunes Store, Google Play store of Microsoft Store kiezen voor het betalen via KPN factuur. Na afronden van de aankoop ontvangt u een bevestiging op het e-mailadres dat aan het Apple- of Microsoft account gekoppeld zit.

Bij klanten met een abonnement verschijnt het aankoopbedrag op de factuur en bij klanten met een prepaidkaart wordt het bedrag direct van het tegoed afgehaald. Er worden geen extra servicekosten in rekening gebracht. Nu zijn er wel enkele grenzen gesteld:

  • Er geldt een maximum van € 50,- per aankoop
  • U kunt voor maximaal € 300,- per kalendermaand online aankopen via de factuur betalen

Voordat u de eerste aankoop via uw KPN factuur kan laten facturen moet u zich registreren voor deze betaaloptie. Op de pagina Online aankopen betalen via de KPN factuur vindt u per store (Google, Apple en Microsoft) instructies over hoe te registeren.

Op de factuur wordt bij ‘Verbruik Specificatie’ informatie over de aankoop vermeld. Er wordt o.a. aangegeven in welke store de aankoop is gedaan, specificatie van de aankoop (transactie kenmerk), aankoopbedrag en het aankoop moment. De store waar de app is gekocht zorgt voor de btw afdracht, daarom staat er op de factuur ‘btw vrij’ of ‘btw 0%’.

In MijnKPN zijn aankopen terug te vinden onder ‘Verbruik’. In de MijnKPN app is alleen het totaalverbruik te zien. Voor Prepaid klanten is de aanschaf niet in te zien omdat deze direct van het beltegoed wordt afgeschreven. Dit kan via de klantenservice wel worden opgevraagd. Ter verificatie moet u dan het simkaartnummer of pukcode doorgeven.

Wilt u meer weten over het betalen van online aankopen via uw KPN factuur? Neem dan een kijkje op bovenstaande link. Hebt u een tip over een interessante app, deel dat met ons!

 

Interessant voor u:


0 reacties

Geen reactie

Reageer