Vraag

Onverwacht hoge belkosten

  • 1 April 2018
  • 2 reacties
  • 128 keer bekeken

In verband met een verhuizing zit ik tijdelijk zonder internet, waardoor ik meer gebruik maak van mijn mobiele internet, hierbij probeer ik zoveel mogelijk binnen de bundel te blijven, maar tot mijn schrik ontving ik een factuur van € 794,24 euro. (nr 1053318557) Het lijkt erop dat in de achtergrond er teveel data is gebruikt. Ik heb -zover ik kan nagaan- geen waarschuwing ontvangen dat mijn bundel werd overschreden. Bestaat de mogelijkheid om uit coulance een deel van dit bedrag niet in rekening te brengen?

2 reacties

Reputatie 5
Badge +5
Goedmiddag @arne82, welkom op het Zakelijk KPN Forum.

Dat is een ontzettend vervelende situatie, ik kan me goed voorstellen dat u ervan schrikt. Ik kijk graag met u mee en ga na wat de mogelijkheden zijn tot coulance. Om dit verder uit te zoeken moet ik wel een aantal gegevens verifiëren. Hebt u voor mij in een privébericht uw bedrijfsnaam, 06-nummer en de laatste 4 cijfers van het IBAN?
Reputatie 5
Badge +5
Bedankt voor de gegevens.

Ik heb dit nagekeken en wat ik zie is dat op 6 en 7 maart al sms'jes met een waarschuwing waren gestuurd. U krijgt er een als u op 80% zit en nog een als u op 100% zit. In januari en februari kreeg u ook de zelfde sms'jes, maar toen bent u er niet ver overheen gegaan.

Ik heb ook een analyse gemaakt van uw dataverbruik. U verbruik is heel intensief op bepaalde momenten. Het zijn steeds grote hoeveelheden data die in één keer erbij komen. Verder zie ik dat de piekmomenten verspreid zijn over de maand. Als u in een privébericht mij nog uw mailadres zou willen sturen kan ik de analyse met u delen.

Ikzelf kan helaas geen coulance aanbieden in dit geval. Wel kan ik de klachtenafdeling hier nog even naar laten kijken. Er kan bijvoorbeeld gekeken worden naar de mogelijkheden om gespreid te betalen. Verder heb ik nog een goede tip voor in de toekomst en dat is om een datalimiet in te stellen. Dit kunt u doen op uw abonnement of op uw telefoon via de instellingen.

Reageer