Opinie: The return of the Foldables

  • 18 August 2022
  • 0 reacties
  • 20 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +6

Vorige week Woensdag was de laatste Unpacked van Samsung waar de nieuwe foldables zijn aangekondigd namelijk de nieuwe Flip en de Fold.

Aan de ene kant zijn het super innovatieve toestellen maar aan de andere kant vind ik ze, met alle respect vrij simpeltjes gezien het gebrek aan concurrentie. De camera prestaties van de toestellen blijven achter in vergelijking met de S-Series (Die overigens geweldig zijn!). Dit stelt dan ook de vraag, waarom zou iemand nou juist voor een Fold gaan?

Het antwoord is simpel: Formfactor.

De Z-Fold kan je zowel als een mini-tablet en telefoon gebruiken en past ook gewoon goed in je broekzak en de S-Pen maakt de Z-Fold de meest bruikbare Foldable tablet op de markt.  Juist de duo functie maakt de Fold uitermate geschikt voor zakelijk gebruik. 

De Z-Flip daarentegen is gewoon een stuk handbaarder dan een groot toestel, geweldig als je niet al te grote zakken hebt.

Waar ik mij zorgen om maak is de krasbestemdigheid van het scherm. Het is inmiddels een stuk beter dan de eerste generaties maar vouwbaar blijft wel een beetje risky naar mijn mening – Maar dat is een tradeoff die je kiest als je gaat voor een foldable.

Ik zal zelf niet snel voor een Foldable gaan gezien ik een goede camera en een perfect scherm belangrijker vind dan de formfactor. Daarnaast ben ik een kluns en zal een delicaat scherm mij waarschijnlijk niet overleven.

Dit haalt niet weg dat dit de beste foldables zijn die op de markt te vinden zijn en voor degene die de functionaliteit nodig hebben die alleen een foldable kan bieden zijn de nieuwe toestellen een uitkomst..


0 reacties

Geen reactie

Reageer