Beantwoord

overstappen van prive naar zakelijk - krediet afkopen?

  • 14 December 2017
  • 3 reacties
  • 773 keer bekeken

Beste KPN,

Ik heb een prive abonnement (2jaar, nog ca. 10maand te gaan) tbv mobiel bellen en data, waar ik overigens super tevreden over ben!
In dit abonnement betaal ik tevens 2 jaar lang ca. 10 eur per maand voor de afkoop van een iphone 5.
Nu wil ik dit prive abonnement overzetten naar mijn eigen bedrijf, want ik gebruik deze tel alleen zakelijk inmiddels. Ik krijg het bericht dat ik ineens een BKR registratie heb, dat ik mijn krediet moet aflossen, en of ik even 108 euro af wil kopen. Dit is niet wat ik wil.
Ik wil dat het bedrijf de kosten van het abonnement incl. de afkoop vd telefoon overneemt. Ik heb chat-contact gehad met iemand van KPN particulier, maar die zegt niet op de hoogte te zijn van het zakelijke deel. De chat-zakelijk is vaak bezet. Ik ben enkele weken op reis, dus bellen is ook niet handig.
Mijn compagnon zit bij Vodafone, zelfde constructie (abo incl tel), maar daar kan het prive abonnement wel overgezet worden naar zakelijk. Dit kan toch ook bij KPN?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Vriendelijke groet,

Rob
icon

Beste antwoord door Mark L. 15 December 2017, 17:43

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Welkom op het zakelijke KPN forum Rob!

Mijn eerste advies is om het abonnement niet direct om te zetten maar juist de BTW aan te zetten via de klantenservice, hiermee maak je het abonnement aftrekbaar, afkopen is in de praktijk een heel gedoe en lost praktisch gezien weinig op.

Dat gezegd te hebben, ik weet niet wat de mogelijkheden zijn met het eerder aflossen van het Crediet ivb met de BKR registratie, ik hoop dat KPN hier iets in kan betekenen 🙂
Reputatie 5
Badge +5
Goedemiddag Rob,

Ik vermoed dat de 108 euro het restant is van uw toestelprijs. Het afbetalen van een mobieltoestel wordt per 01-05-2017 gezien als een lening en hierdoor krijgt u dus een positieve BKR-registratie.

Zodra uw contract verlengbaar is kunt u het abonnement overzetten naar Zakelijk d.m.v. een contractovername.

Als u het contract wenst over te zetten voordat het abonnement verlengbaar is, dan zal het restant van de toestelprijs moeten worden afgekocht.

Ik kan voor u kijken wanneer het contact verlengbaar is. Stuurt u mij in een privébericht
met de naam contractant, het 06-nummer en de laatste 4-cijfers van het IBAN rekeningnummer.
Reputatie 5
Badge +5
Goedemiddag,

Ik heb niks meer van u vernomen. Mocht u toch nog vragen hebben dan hoor ik het natuurlijk graag.

Reageer