Blog

Samsung presenteert de Galaxy Note 9

  • 3 September 2018
  • 1 reactie
  • 2142 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +5
De Samsung Galaxy Note 9 heeft Android 8.1 ( een bugfree versie van Android 8 ), een groter 6,4 inch scherm en een nieuwe styluspen. Maar heeft hij ook nog dat vertrouwde Note gevoel?

Buiten

Zoals we van Samsung gewend zijn, heeft de Note 9 een stevige body van glas en metaal. De voorkant lijkt erg op de Note 8. Aan de zijkant van het toestel zitten de volumetoetsen en de Bixby-knop waarmee de slimme (Engelstalige) assistent wordt geactiveerd.

De grootste verbetering qua design ten opzichte van de Note 8 is de bereikbaarheid van de vingerafdruksensor. Deze zat vroeger naast de camera waardoor je nogal eens onnodige vingerafdrukken op de lens kreeg. De sensor is nu onder de cameralens geplaatst.


De allernieuwste Samsung. Nú verkrijgbaar bij KPN!

Binnen

De Note 9 heeft dezelfde processor als de Galaxy S9. Wat dat betreft niks nieuws dus. Qua opslagcapaciteit is er wel een stap gemaakt. Het instapmodel wordt geleverd met 128 GB en heeft een max. van 512 GB. Daarnaast ondersteunt het toestel ook geheugenkaarten met een max. van 512 GB. Alles bij elkaar kun je dus meer dan 1 TB aan opslag hebben!

Nieuwe accu

De belangrijkste verbetering is misschien wel de accu. Deze heeft Samsung namelijk vergroot ten opzichte van de Galaxy S9. In de nieuwe Note 9 zit een draadloos oplaadbare 4000 mAh batterij. De S9 en de S9+ hebben respectievelijk een batterij van de 3000 en 3500mAh. Hoe deze batterij zich houdt tijdens langdurig dagelijks gebruik is nog niet te zeggen. Maar ten opzichte van de S9 is het een goede stap vooruit.

S pen

De nieuwe styluspen werkt via Bluetooth. Daardoor kun je de Note 9 van afstand bedienen. Zodra de pen in het toestel wordt gestopt, laadt hij op. Enkele minuten is genoeg voor langdurig gebruik.Camera

Wat de camera betreft, zijn er sinds de Note 8 geen grote veranderingen meer geweest. De winst zit hem ook deze keer vooral in de software. De camera is intelligenter geworden en bevat nu een functionaliteit als ‘Scene optimizer’. Door deze vernieuwde kunstmatige intelligentie past de camera zich aan de omstandigheden aan. Ook laat hij het weten als er iets onscherp is.

Inbrekers

De Note 9 kent dezelfde beveiliging als de S9. Ontgrendeling is mogelijk met een irisscan en gezichtsherkenning, maar natuurlijk is ook de vingerafdruk nog steeds een optie. Voor belangrijke bestanden en inloggegevens is er de Veilige map en de Samsung Smartpass. Het ontgrendelen via gezichtsherkenning ging op eerdere Samsung toestellen erg goed en snel. Voor de Note 9 is dat niet anders.

Conclusie

Samsung presenteert de Note lijn steeds meer als ideale gaming phone. Dit bleek ook al bij de pre-order: het spel Fortnite is de eerste 30 dagen na uitkomst alleen beschikbaar voor Samsung Galaxy Note 9-bezitters. Het ouderwetse ‘Note-gevoel’ is daarbij niet verloren gegaan. Met de pen is het nog steeds fijn tekenen of notities maken. Een mogelijkheid die geen andere smartphone biedt.

De meest kenmerkende voordelen op een rij:
IP68-certificaat voor water- en stofbestendigheid
Nieuwe S-pen met Bluetooth ondersteuning
Stereo-speakers (getuned door AKG) met Dolby Atmos
Water Carbon Cooling-systeem om de smartphone te koelen
Compatibel met de Samsung DEX docking station

De allernieuwste Samsung. Nú verkrijgbaar bij KPN!

Handige links

- Mobiel Tip: Bellen & Internetten in de EU zonder extra kosten!
- Mobiel Tip: Uw VoiceMail instellen voor Zakelijk Mobiel
- Mobiel Tip: Schade, verlies of diefstal van uw mobiel. Wat nu?!
- Forum: Over het Zakelijk KPN Forum
- Forum: Indexpagina Blogs & Artikelen

1 reactie

Reputatie 7
Badge +6
De Note9 is geweldig, ik heb deze mogen ervaren op de IFA.

Leuk om te weten, DEX is eigenlijk een vervanger voor een vaste werkplek die nog niet ideaal is voor iedereen maar het is wel een handige (eventuele) besparing voor het geval dat iemand alleen office, mail en internet nodig heeft voor zijn/haar werk.

Daarna werkt de Note 9 ook zonder dockingstation met Dex (In tegenstelling tot haar voorgangers).

Reageer