News

Samsung S10 | Het nieuwe vlaggenschip van Samsung

  • 7 March 2019
  • 1 reactie
  • 724 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +3
  • KPN Community Manager
  • 223 reacties


Apple bereikte in 2017 als eerste de mijlpaal, nu is het de beurt aan Samsung. Het is tien jaar geleden dat de eerste Galaxy-telefoon uitkwam. Net zoals Apple met de iPhone X, heeft Samsung met het jubileum model van de Galaxy lijn ook groot uitgepakt. Het is tevens interessant dat het bedrijf een derde model in de S-serie introduceert. De zogenaamde S10e. Vergelijkbaar met wat Apple heeft gedaan met de iPhone XR, een ietwat goedkoper model in dezelfde line-up.

Buiten

Apple voerde in 2017 met de iPhone X een enorme verandering in het ontwerp door. De stap van de S9 naar de S10 is niet zo groot, aangezien Samsung voorheen van de S7 naar de S8 al een behoorlijke verandering heeft doorgemaakt. Wel bestaat de voorkant uit meer scherm, en dat zonder inkeping. Samsung heeft het over een andere boeg gegooid, en gekozen om de frontcamera achter een gat of zogenaamde hole punch in het scherm te integreren. Samsung kiest voor een andere aanpak dan Apple. Waar Apple de notch nodig heeft voor alle technologie die Face ID laat functioneren, kiest Samsung niet voor gezichtsherkenning. Samsung stort zich volledig op ontgrendelen met de vingerafdrukscanner, die nu achter het scherm zit verscholen. De S10e is overigens niet uitgerust met een vingerafdrukscanner. Dat model heeft een capacitieve scanner in de powerknop aan de zijkant.Camera

Een andere verbetering van de S10 serie is de cameraopstelling. De S10 heeft, net zoals de S10+, maar liefst drie camera’s achterop. De primaire camera van al deze toestellen heeft nog steeds een variabel diafragma, en wel van f/1.5 of f/2.4. De camera heeft een beeldhoek van 77 graden. De tweede camera is de zogeheten Ultra Wide-camera, die een grote beeldhoek van 123 graden heeft. Deze camera's zitten op alle S10-toestellen. De S10e heeft twee van de drie camera’s die de S10 en S10+ ook hebben. Het toestel mist enkel de derde camera met zoom, of grotere tele-beeldhoek. Verder zijn de camera’s identiek.Binnen

Met de snelheid zit het deze generatie weer goed zoals we gewend zijn van Samsung. De S10+ heeft 8GB of 12GB aan werkgeheugen, de S10 8GB en tot slot de S10e 6GB. Voor al die rekenkracht is het natuurlijk ook belangrijk dat de accucapaciteit erop vooruit gaat. De S10 is er 400mAh en de S10+ 600mAh op vooruit gegaan. Dat lijkt in verhouding meer te zijn dan de batterijgroei van de S9 generatie.
De S10 toestellen kunnen allemaal draadloos worden opgeladen. Dit is echter nog niet alles, een zeer opvallende nieuwe feature is namelijk dat de S10 toestellen ook zelf als laadstation kunnen fungeren. Elk draadloos oplaadbaar apparaat wat gebruikt maakt van de Qi-standaard kan worden opgeladen via de S10. Denk aan een andere telefoon die draadloos opladen ondersteunt, of de nieuwe Samsung Galaxy Buds, als je onderweg in het OV ineens merkt dat ze leeg zijn. De vraag is uiteraard wel of veel mensen gebruik zullen gaan maken van deze feature, maar het is absoluut interessant! Eén ding is zeker; de S10 zal hoge ogen gooien op de smartphonemarkt.


Bestel hier de Samsung S10

Interessant voor u:


1 reactie

Reputatie 7
Badge +6
Ik heb er zelf mee gespeeld en het is echt een top ding, mogelijk ook leuk om te weten is dat de beveiliging erg goed op orde is (Tenzij je de Facial Recognition gebruikt, die valt best wel makkelijk te kraken).

Daarnaast is het ook vrij eenvoudig om het toestel volledig te versleutelen zodat de kans dat persoonsgegevens op straat komen vrijwel nihil is.

Reageer