[Veiligheid] Daarom updaten: 46 beveiligingsfouten opgelost in iOS 10.3.3

  • 20 July 2017
  • 0 reacties
  • 111 keer bekeken

Reputatie 7

Daarom updaten: 46 beveiligingsfouten opgelost in iOS 10.3.3


Woensdagavond bracht Apple iOS 10.3.3 uit. Een kleine update voor de iPhone en iPad die geen grote nieuwe functies brengt. Heb je nog niet geüpdatet? Doe het dan zo snel mogelijk. Apple heeft namelijk een groot aantal beveiligingsfouten opgelost.

Het zijn niet allemaal kritische beveiligings­problemen, maar wel een aantal serieuze bugs die kwaadwillenden konden gebruiken om buiten de sandbox te treden. Ook is een ernstige beveiligingsfout in de Wi-Fi-chip opgelost.

Broadpwn: Beveiligingsfout in Wi-Fi-chip


Apple doet zelf erg zijn best om iOS veilig te houden. Apps werken gescheiden van elkaar in een sandbox en er wordt gebruik gemaakt van sterke versleuteling. Er zijn echter ook onderdelen waar Apple zelf geen invloed op heeft, bijvoorbeeld de Wi-Fi-chip. Deze wordt door Broadcom geleverd en in de drivers zal een ernstige fout die het mogelijk maakt om via Wi-Fi een iPhone over te nemen.

De onderzoeker die deze kwetsbaarheid met codenaam ‘Broadpwn‘ ontdekte, heeft de details nog niet openbaar gemaakt. Hij is dat volgende week tijdens een conferentie wel van plan. Iedereen die nog niet geüpdatet heeft, loopt vanaf dat moment meer risico.


iOS 10.3.3 laatste update voor iPhone 5


iOS 10.3.3 is de laatste update voor de iPhone 5, iPhone 5c en iPad 4e generatie. Deze apparaten hebben een oude 32-bits chip en Apple stapt met iOS 11 over op een volledig 64-bits OS. Je kunt deze iPhones en iPad voorlopig zonder problemen blijven gebruiken. Nieuwe apps zullen naar verloop van tijd niet meer werken en ook nieuw ontdekte beveiligings­problemen zullen niet meer opgelost worden.

[20-07-2017 | 17:20 - bron: One More Thing]

0 reacties

Geen reactie

Reageer