Vraag

Doorschakeling vast KPN telefoonnummer krijgt KPN niet voor elkaar

  • 4 June 2020
  • 37 reacties
  • 1292 keer bekeken

Ik heb een storing (lijn is dood door KPN blunder) en probeer een vast nummer van KPN door te schakelen naar een ander vast nummer (niet van KPN).
Dinsdag heb ik al vijf uur met de helpdesk gebeld, niemand kan of weet iets.
Woensdag weer zonder resultaat gebeld:.
Een medewerker zei een doorschakeling aan te brengen, maar er gebeurde NIETS.
Eind van de ochtend bleek niets gedaan te zijn én geen ticket te bestaan, ticket voor doorschakeling werd aangemaakt; resultaat is NIETS.
Woensdagavond weer ticket aangemaakt, binnen 4 uur moet er een doorschakeling zijn, weer NIETS.
Monteur geboekt maar die heeft een foutmelding, wat volgens mededeling kan gebeuren als twee afspraken exact tegelijkertijd ingeboekt worden. monteur afspraak is onzeker want niemand neemt contact op.

Hoe moet je zo in hemelsnaam een bedrijf runnen als je zakelijke telefonie bij KPN hebt?
 


37 reacties

Na eerst afgeschermde telefoonnummers hier openbaar op het forum gezet te hebben nu weer adres gegevens?
AVG?

De ISDN is niet opgezegd en ook niet afgesloten, geen opzeggingsbrief is verzonden. We zaten in uitstel+transitie traject. We hebben een zakelijk telefoon abonnement, op de factuur staat ook overal ZAKELIJK. Schandalig ook dat u hierover begint, een collega heeft dat begin vorig jaar nog uitgezocht en zijn conclusie is dat KPN zaken intern gewoon krom geadministreerd heeft staan, u slaat dat in de wind en zet uw collega’s daarmee te kakken. Dat moet u weten. Wij hebben een zakelijk abonnement en “8 kantooruren oplostijd”.

Ik heb KPN om geen enkele hulp verzocht bij een softphone, ik heb u niet gevraagd een Panasonic centrale aan de praat te krijgen. Waarom schrijft u die flauwekul. Het is puur KPN geblunder. Ik heb u verzocht een door KPN geblunder TIEN DAGEN GELEDEN ontstaan probleem op te lossen en de noodoplossing werkt ook niet en dat ligt PUUR bij KPN, doordat niet werkende SIP’s verstrekt zijn waar u VIJF dagen geleden op gewezen bent.

Als de monteur opdracht vanuit zakelijk was gekomen (zoals het hoort) dan had de monteur het gisteren elektronisch naar de juiste afdeling kunnen doorzetten toen die medewerker even afwezig was. Dan waren we nu een stuk verder.

Ik ontvang graag bericht hoe ik met het management van KPN zakelijk in contact kom, want daar hoort het inmiddels en met uw opmerkingen zeker thuis.

Reputatie 7
Badge +6

Wat een verhaal zeg, 

Ik ben heb inmiddels aardig wat tijd zitten in het doorlezen van je topics, op zowel consument als zakelijk en als ik eerlijk ben - De hele situatie verdient alles behalve de schoonheidsprijs.

Als ik het zo zie dan hebben alle betrokken partijen inmiddels het vollledige pretpakket gehad waaronde (Als ik het goed begrijp):

  • Het voortijdig afsluiten van ISDN
  • Een hele “abonnementen discussie” 
  • Een niet werkende noodoplossing (Nummers omzetten naar KPN prive)
  • En natuurlijk een flinke dosis frustratie
  • Een verhaal rondom modes en flags achter de schermen.

Al met al, een boel ellende. . 

Eigenlijk zou er veel eerder aangeraden moeten zijn om KPN een te nemen, maar dat is mijn persoonlijke mening. Gewoon een kant en klare totaaloplossing doet soms wonderen (Zeker in vergelijking met een DYI maar dat doet er op dit punt niet toe, wanneer er processen lopen dan kan je er het beste ook niet meer te veel in gaan snijden en het totaal overboord gooien. 

Dat gezegd te hebben, ik heb ook niet de beste indruk van jouw medewerking met de KPN Medewerkers. Ik zie dat Rick, Vikash en Bart zich hartstikke hard voor je aan het inspannen zijn maar dat je daar ook met enige regelmaat keihard tegenin gaat. Dat je gefrustreerd bent is overigens je goed recht en ik denk dat iedereen dit wel begrijpt maar dit praat het wat bij betreft niet goed. 

Om deze reden verbaas ik mij ook nog over het feit dat ze alles op alles zetten en intern te kijken via routes die absoluut niet “normaal” zijn om toch iets voor je te regelen, ik heb ontzettend veel respect voor het werk wat ze voor jouw aan het doen zijn (Met gedeeltelijk. succes weliswaar, maar de inspanning is er daadwerkelijk). Ik zou eerlijk gezegd als ik hun was de neiging hebben om iets te hebben van “Tja, laat hem het lekker uitzoeken. Ik doe puur en alleen wat ik aldus het proces moet doen en ik ga geen stap verder, #NietMijnProbleem”.  Ze verdienen dan ook mijn complimenten om die verleiding te kunnen weerstaan..

Begrijp mij niet verkeert, de frustratie is meer dan terecht maar dit betekend niet dat wederzijds respect en een goede samenwerking is geen overbodige luxe om de problemen opgelost te krijgen, wees alsjeblieft lief voor Rick, Vikash, Bart en elke andere KPN Medewerker. Ze doen hun best voor je, probeer dit alsjeblieft te waarderen. 

Gisteren gebeld; 'de problemen zouden komen omdat we in het verleden overgestapt zijn van Telfort naar KPN.’ KPN medewerker was onvermurwbaar dat dat het geval was én de oorzaak. Hoe men daarbij komt? We hebben nog nooit een abonnement bij Telfort gehad.

Net is een monteur geweest. De verkeerde!
Volgens bericht zou iemand komen die verstand heeft van SIP codes, gevolgd door zelfs een bericht dat de monteur hier de centrale correct zou komen instellen en inrichten. Dat klinkt zelfs als meer dan we ooit zouden verwachten. De monteur die kwam was echter van de consumenten afdeling en wist helemaal NIETS van de onderwerpen die spelen.
Opdrachtformulering en probleemdefinitie in de monteursbon klopte totaal niet. Hij vroeg zich af waarom hij gestuurd was en niet iemand die meer hiervan af wist. Vooral een zakelijke monteur had volgens hem de telefoon doorschakeling ook zo in orde kunnen maken op hun laptop. Waarom de telefoon eerst twee keer moet over gaan voordat doorgeschakeld wordt (klanten denken dat we wel erg traag de telefoon opnemen); hij had geen idee hoe dat aan te pakken. De overige problemen had hij geen kennis van. Een Zakelijke markt monteur was beter geweest kreeg ik te horen want die hebben meer apparatuur en mogelijkheden en hadden diverse daken zo kunnen oplossen. Een doorschakeling hebben die zo in orde en verder hadden die ook met een druk op de knop veel kunnen doen kregen we te horen. Consumenten monteurs hebben die spullen niet en kunnen minder. Weer een vreselijke blunder dus van KPN.

Binnen de kennis en mogelijkheden die de man had heeft hij zijn best gedaan. Hij heeft een experiabox gekoppeld. Die had meerdere “monteur resets” nodig om iets te doen. Soms werkt de ene type experiabox wel en het andere type niet dus met één experiabox ben je er nog niet altijd. Dat lost het echter NIET op. Het wel/niet een experiabox aansluiten als oorzaak dat een aanmelding ooit niet goed gegaan was kan naar ik begreep dus glansrijk naar het rijk der fabelen verwezen worden.

De eerste monteur is nooit verschenen, het toegezegde antwoord waarom hebben we nooit ontvangen. De monteur zei dat hij in ons geval al lang over de rooie gegaan was. Dat hoorden we vorige week al van een andere monteur (déjà vu).

Het wordt nu door een andere afdeling opgepakt. (wordt vervolgd)

Tot nu toe lijkt KPN de toren van Babel, waarbij technische onzin afgewisseld wordt 40 jaar oude administratie-systemen die niet voldoen, men volstrekt onjuiste informatie doorgeeft, technische en administratieve zaken geen hulpmiddelen maar de baas zijn, bewust niet de juiste monteur stuurt en problemen structureel niet naar de juiste afdeling doorgegeven worden. KPN zakelijk leunt lekker achterover, doet zelf vooral niets (behalve het telefonie probleem veroorzaken), reageert niet eens en laat anderen ‘iets’ doen. De juiste personen zaten nu niet op hun werkplek, maar komt het daar op de juiste wijze terecht en pakken die het vlot op?

En waar blijft de zakelijke afdeling bij een zakelijk telefoonabonnement met contractueel “acht uren oplosgarantie”? Na door mega blunders van KPN zelf veroorzaakte problemen?
Derde week met Storing!
Zelfs op het consumenten forum spreekt men hier inmiddels schande van.

Geamortiseerd hebben we ruim € 24.000 (vierentwintigduizend euro) EXTRA betaald ten opzichte van een consumenten abonnementje om correcte nakoming van afspraken, goede service en een ‘acht werkuren oplossingsgarantie’ bij problemen te hebben.

Krijgen we als oplossing die €24.000 teruggestort?
Want er is vast iemand die voor dat bedrag vrij vlot een kleinschalige goed werkende telefonie oplossing heeft.

Vierde storingsweek !  KPN zakelijk hult zich in stilzwijgen bij een nog steeds zakelijke klant.

8 werkuren oplosgarantie maar als zakelijke klant krijg je niet eens een reactie op het forum.
#klantperspectief
#is uw klacht al opgepakt navraag?
Nee, zelfs een simpele doorschakeling als noodmaatregel rammelt na vier weken nog aan alle kanten: zonder enige reactie of actie vanuit KPN daarop.

Wat is het nut van een zakelijk abonnement als je net zo traag of nog trager bediend wordt dan een consument die geen €24.000 EXTRA betaalde voor een vlotte zakelijke service?
Is dat bedrag soms op de verkeerde bankrekening teruggestort?

Reputatie 7
Badge +6

Hi @Dagobert ,

Ik heb er de afgelopen tijd bewust voor gekozen om niet te reageren. We blijven namelijk maar in discussie over zakelijk of niet zakelijk, terwijl wij inmiddels al vele malen hebben aangegeven dat we ons wilde focussen op de oplossing (ongeacht waar het abonnement nu onder valt). En ook al wilt u het blijkbaar niet geloven, ik ben al die tijd in contact geweest met mijn collega's van de consumenten markt en zoals Vikash ook in zijn reactie van zojuist schrijft hebben we de situatie ook met collega's van andere afdelingen (bijvoorbeeld de Tech Desk) besproken. We zijn nu op een punt gekomen dat wij in combinatie met de softphone en Panasonic centrale niet tot de oplossing kunnen komen. De laatste monteur heeft een Experia Box aangesloten en daarop werkte alles zoals het zou moeten. Dit heeft mijn collega van de backoffice (n.a.v. het laatste monteursbezoek) ook met u besproken. 

Dat zorgt ervoor dat nu alleen de opties die Vikash zojuist in zijn bericht heeft vermeld overblijven. 

@Rick S.  daar ga je weer. Wellicht moet je eens contact opnemen met je klant en vragen of iets werkt voordat onzin op het forum komt.

We hebben geen enkele discussie over zakelijk. Een zakelijk, bedrijf, afgesloten KPNzakelijk contract, factuur waar in grote letters zakelijk  op staat is: een zakelijk contract.

Ik neem aan dat jij je aan de wet wilt houden en geen klanten misleidt? In plaats van iets geloven krijg ik liever een update als er iets nieuws is of een antwoord als een vraag gesteld wordt. Bij acht uren oplosgarantie verwacht ik niet na opnieuw een week vragen opnieuw onzin te horen.

Welke afdeling meldt exact wat? Dat wil ik nu wel eens weten.
Welk bericht ontving je van de afdeling die hier woensdag-middag mee aan de gang zou gaan?

Ik heb op GEEN ENKEL MOMENT KPN gevraagd een softphone of Panasonic centrale werkend te krijgen. Ik heb om functionerende KPN  SIP codes gevraagd. En die heb ik niet ontvangen.
Ik heb niets aan een experiabox. Verder werkt de experiabox rampzalig, de doorschakeling werkt nog steeds niet goed en ik kan met de experiabox niet op alle nummers bellen en gebeld worden.  Vikash weet dat!

Waar blijven de nieuw aangemaakte SIP codes?
 

Dit heeft mijn collega van de backoffice (n.a.v. het laatste monteursbezoek) ook met u besproken. . 

De monteur van KPNzakelijk moet nog gepland worden en geen enkele collega van de backoffice heeft iets met mij besproken n de trant van wat u aangeeft. Haalt u wellicht klanten door elkaar?

KPN heeft door geblunder een probleem veroorzaakt en ik verwacht een oplossing van KPN. Met een acht werkuren oplosgarantie verwacht ik meer actie. In de vierde week storing lijkt het mij zaak dat KPN zakelijk zijn verantwoordelijkheid neemt, het probleem een keer helder intern formuleert en in concrete oplossingen gaat denken.

@Kpnwanneer komt er actie? Of is het inderdaad zo dat als het zo slecht loopt dat het klachtwaardig wordt moderators je laten stikken en dat beleid is bij KPN, zoals een ander forumlid al waarschuwde.

Niets is opgelost...
Waar blijven de nieuwe SIP codes?
Wel ontving ik een factuur voor een maand niet kunnen bellen van een slordige 290 euro deze maand. Voor iets wat niet werkt terwijl belkosten in Nederland volledig afgekocht zijn. Dat zou jij recht zetten @Rick S. had je toegezegd, maar blijkbaar loopt niets momenteel goed.
En dat met een zakelijk contract met acht werkuren oplosgarantie.

De €24.000 euro voor betaalde maar nooit genoten zakelijke service?

Met zakelijk contract en acht werkuren oplosgarantie na meerdere dagen nog niet eens een reactie! #WAARSCHUWING VOOR ANDERE KLANTEN

Ik heb belkosten afgekocht. Naast bovengenoemde 290 euro nu een aankondiging dat NOG 129 afgeschreven gaat worden. Dat is dan terwijl belkosten afgekocht zijn voor déze maand samen 419 euro: voor NIET werkende telefonie, een NIET naar behoren werkende doorschakeling.

Zoals hier te lezen valt zou KPN Zakelijk het abonnement recht zetten. Het lijkt echter of de simpelste dingen niet gebeuren. Werkende SIP codes worden ook niet verstrekt. Reden? Geen enkele.

Dan zou je verwachten dat je bovenstaande €24.000 euro terugbetaald krijgt omdat je niet meer maar zelfs minder service krijgt dan een consument.

Straks de vijfde week zonder werkende telefonie een bedrijf runnen. Fout veroorzaakt door KPN blunder, oplossing ….

Nu heb ik bij KPN een zakelijk telefonie abonnement met acht uren oplosgarantie en vraag ik me af:

Gebeurt er nog wat?

Reputatie 3
Badge

Beste @Dagobert ,

Er is u meerdere malen (Op het Zakelijk én het Consumenten Forum) kenbaar gemaakt welke opties u heeft. Ook hebben wij u gevraagd uw berichten in uw eigen topic te houden. Hieraan wilt u geen gehoor geven.

Bij deze maken wij u kenbaar dat als u nog een maal de huisregels van het Zakelijk KPN forum overtreed, uw account geblokkeerd en verwijderd wordt.

Beste @Forum Team , of moet ik zeggen beste @Rick S.

Ik ben klant bij KPN zakelijk en u heeft mij helemaal geen opties gegeven of iets voorgesteld!

U heeft het door KPN gecreëerde probleem onterecht over de schutting gekieperd naar afdeling Consument. De opties die consument, die hier niets mee te doen heeft, gaf was mijn abonnement opzeggen. Vervolgens even wachten en dan een nieuw abonnement aanvragen in de hoop dat de storing dan niet opnieuw optreedt. Diverse ervaren KPN medewerkers raden dat af, zeggen dat ik wel gek zou zijn zoiets te overwegen en betwijfelen dat dat iets oplost, dat heeft u zelf kunnen lezen.

Ondertussen zit ik dan maanden zonder telefonie én zonder internet en zal de storing nog steeds bestaan. Vindt u dat een oplossing?
Ik dacht dat ik nu al genoeg flauwekul van u gehoord had @Rick S. Noemt u maanden vrijwillig onbereikbaar zijn en dan terug bij af zijn een oplossing voor een telefonie storingen?

Ik heb geen enkele forum regel overtreden, u heeft wel lef zeg. U maakt zichzelf onmogelijk met zulke beweringen. Ik stelde een simpele vraag aan een forum lid en dat forum lid heeft, ondanks dat u zo onbeschoft was de vraag direct te verwijderen, mijn vraag erg gewaardeerd en mij heel graag geantwoord laat hij mij weten.

U heeft wel iets overtreden.
U overtreedt contractuele afspraken.
U pleegt zelfs contractbreuk.
Dat is een zwaar vergrijp voor een zakelijke afdeling op het moment dat men contractueel overeengekomen service moet gaan leveren.

Jaren laten betalen en dan als het er op aan komt niet leveren kan natuurlijk niet.

Ik heb onlangs op mijn bankrekening gekeken maar de ruim € 24.000,-- euro EXTRA die ik u betaald heb voor zakelijke service en acht werkuren oplosgarantie heb ik nog NIET terugontvangen op mijn bankrekening. Van de service heb ik ook nog niets gemerkt. Inmiddels zitten we in de zesde week storing.

Waar is een probleemanalyse van KPN zakelijk?
Waar is de zakelijke monteur?
U traineert met onzin constant zeer doelbewust het vinden en realiseren van oplossingen.

Ik ontving eind vorige week excuses van KPN voor uw uitingen en houding. Vandaag ontving ik een grote bos bloemen van KPN als excuus voor hoe u handelt. Dat zegt denk ik genoeg.

Dat u uw werkgever wederom te schande maakt moet u weten maar ik betaal u voor telefonie met een acht uur oplossingsgarantie en ik wil nu een oplossing of terugbetaling van genoemd bedrag van € 24.000 euro (zegge: vierentwintigduizend euro). Het wordt tijd dat ik een gesprek hierover heb met uw directeur, waarbij gelijk besproken kan worden hoe u acteert, want ik vindt dat dat niet onopgemerkt kan blijven.
Graag hoor ik wanneer dat gesprek plaatsvindt! Of dat u weigert het aan te vragen.

Of gaat u mij nu ‘blokkeren en van het forum verwijderen’ waar mee u dreigt om mij de mond te snoeren, te voorkomen dat het gesprek plaatsvindt, of uw falen uitlekt? Dan kunt u beter na zes weken een keer aan de slag gaan met oplossingen.

KPN, sinds het laatste bericht heeft u ook alweer een paar dagen niet gereageerd. (ondanks acht werkuren oplosgarantie)
 

Goedemorgen, 

U heeft helemaal gelijk dat er fouten zijn gemaakt!
...
Tot slot wil ik nog even aangeven dat als het technisch weer helemaal werkt dat we een klacht indienen om te laten onderzoeken hoe we jou tegemoet kunnen komen. 

Is dat al gedaan?
 

...
Wat betreft de factuur snap ik de vraagtekens, maar daar geef ik uiteraard een toelichting op. De afsluiting van de ISDN aansluiting en deze factuur hebben elkaar gekruist. Dat betekent dat je in de volgende periode (let op, dit zijn 2 maandelijkse facturen) een slotfactuur krijgt met een verrekening van de abonnementskosten vanaf het moment van afsluiten.

Ik ontving geen slotfactuur. Ik ontving iets totaal anders… Mijn zakelijke ISDN abonnement bij KPN zakelijk loopt nog steeds gewoon door alsof de lijnen niet zes weken geleden door KPN vernield zijn. Niets slotfactuur! Leg dat eens uit!

Ik heb vrijdag 3 juli 2020 gebeld en er was NIETS bekend dat de zakelijke ISDN lijn het niet deed of dat het abonnement zou stoppen. Waar hebben jullie moderators op het forum dan wat aan wie doorgegeven? Wat hebben jullie dan in hemels naam gedaan al die tijd?

Vandaag ontving ik bericht dat ik de abonnementskosten (kosten die je vooruit betaalt) voor de ISDN moet betalen, doe ik dat niet dan volgt een incassoprocedure, want ik kan natuurlijk niet ISDN hebben en niet betalen. Pardon?

Nu bel ik vandaag het op de net ontvangen factuur vermelde nummer 0800-0403. Die willen dat ik bel met 0800-0502 maar dat nummer is buiten gebruik, slordig. De gebruikelijke werkwijze waardoor KPN bellen altijd een paar uur duurt. 
Bel ik nog eens en dan krijg ik te horen dat ik een mail had moeten sturen aan isdn-stopt-wij-helpen-u-verder@kpn.com en dat dan binnen een dag mijn ISDN lijn gewoon hersteld kan worden. Vraagt de KPN medewerker me ook nog waarom ik dat email adres nog niet ken na zes weken. Hier sta ik wel even perplex van. Hoe zit dat?

@Forum Team , kunt u even uw heldere licht laten schijnen in deze puinhoop.


De in de loop der tijd €24.000,-- aan EXTRA betaalde kosten voor 8 werkuren oplosgarantie, die jullie in het @Forum Team en @Rick S. niet willen (laten) nakomen en niet willen dat die verleend wordt, die heb ik ook nog niet teruggestort gekregen. Wanneer ontvang ik die?

Reageer