Welkom op het

Zakelijk KPN Forum

Recent online
Zakelijk KPN Forum - Indexpagina
Vraag

Gegevens Websitemaker voor de belasting


Reputatie 3
Badge +1
  • WebsiteMaker Tester
  • 103 reacties
Een hele goedemiddag,

Wegens het laten bouwen van een eigen website, vervalt mijn account over 12 dagen bij KPN Websitemaker. En daarmee ook alle gegevens van mijn online winkel. Nu vroeg ik me af of het exporteren van orders in een excel bestand voldoende is voor de belasting of zie ik iets over het hoofd? Het lijkt me niet dat ik voor elke order een losse factuur moet adrukken, daar is geen beginnen aan.

Ik hoor het graag als iemand hier ervaring mee heeft 🙂.

Groetjes Mick

5 Reacties

Reputatie 3
Badge +1
Ik bedenk me net dat het natuurlijk ook kan zijn dat de betalingen op Mollie en Paypal ook voldoende kunnen zijn, mocht dat het geval zijn hoor ik het ook graag!
Reputatie 4
Badge +2
Beste @Mick,

Voor de belastingdienst zou u eigenlijk altijd facturen moeten kunnen laten zien van de orders die u heeft verkocht. Ik neem aan dat dit ook al in uw boekhouding is opgenomen. Alleen een uitdraai van orders die zijn geplaatst lijkt me niet voldoende, tenzij hier ook alle bedragen bij staan en of de order daadwerkelijk ook een order is geworden (is verkocht),
Reputatie 3
Badge +1
marvinh schreef:

Beste @Mick,

Voor de belastingdienst zou u eigenlijk altijd facturen moeten kunnen laten zien van de orders die u heeft verkocht. Ik neem aan dat dit ook al in uw boekhouding is opgenomen. Alleen een uitdraai van orders die zijn geplaatst lijkt me niet voldoende, tenzij hier ook alle bedragen bij staan en of de order daadwerkelijk ook een order is geworden (is verkocht),Hoi Marvin,

Hartstikke bedankt voor je reactie.

Dat zou betekenen dat ik voor elke losse order, een factuur zou moeten bewaren. Dat loopt dan in de duizenden facturen. Ik gebruik nu eigenlijk puur wat er bij Mollie en Paypal binnenkomt, daar staat namelijk precies op welke bedragen er zijn betaald en wat er is besteld door klanten. Dat draai ik ook uit, maar dit zijn geen losse facturen van elke order. Zou dat niet voldoende zijn?
Reputatie 4
Badge +2
Beste @Mick,

Om het echt zeker te weten zou ik eerder uw boekhouder deze vraag stellen, of als u de boekhouding zelf doet even contact opnemen met de belastingdienst.
Reputatie 3
Badge +1
Facturen moet ik helaas allemaal opslaan en bewaren. Mijn cloud verliep gisteren en aangezien handmatig honderden facturen opslaan geen doen is heb ik met een jaar moeten verlengen.

Daarom de vraag, kan het ook sneller? Het opslaan van de facturen?

Bedankt alvast 🙂 !

Reageer