Blog

Wereldwijd chiptekort zorgt voor beperkte voorraden

  • 31 August 2021
  • 0 reacties
  • 54 keer bekeken
Wereldwijd chiptekort zorgt voor beperkte voorraden
Reputatie 5
Badge +4

Op dit moment is er sprake van een wereldwijd chiptekort. Dit wordt veroorzaakt door de toegenomen vraag naar chipdragers sinds Corona. Gecombineerd met een tijdelijke productiestop en natuurlijk de groei van chipdragers. Dit samen zorgt ervoor dat er simpelweg niet meer genoeg chips zijn voor alle producten. In deze blog licht ik verder toe welke producten dit zijn en hoe wij momenteel met deze tekorten omgaan.
 

4k TV-ontvangers

Op dit moment is er  een tekort aan 4K tv-ontvangers, waar ook de stremming in het Suezkanaal een rol in heeft gespeeld. Dit tekort heeft ervoor gezorgd dat wij maatregelen hebben moeten nemen om niet helemaal zonder te komen zitten. Daarom is er besloten om op dit moment alleen aan nieuwe klanten maximaal 1 4K tv-ontvanger te leveren.

Voor bestaande klanten is het daarom nu niet mogelijk om de 4K optie aan het pakket toe te voegen en nieuwe 4K ontvangers leveren. 


Mobiele toestellen

Zowel voor Samsung als Apple (iPhone 11, 12 en 12 Mini) stokt de toelevering van componenten, als bijvoorbeeld chipsets. Daardoor hebben fabrieken waar deze producten worden gefabriceerd momenteel te kampen met het op peil houden van de productiecapaciteit, zeker in de landen waar de Covid-pandemie nog hard om zich heen grijpt. 

Als gevolg hiervan is de levertijd van sommige mobiele toestellen langer dan u gewent bent, of zijn ze helemaal niet beschikbaar.

Samen met de fabrikanten doet KPN er alles aan om het door u bestelde toestel zo snel als mogelijk te leveren. Tevens hebben we de voorraad van andere merken als Oppo, Motorola, en Xiaomi opgeschaald. 

Hulp nodig bij het maken van uw toestel-keuze? Lees onze smartphone reviews

 


 

Interessant voor u:


0 reacties

Geen reactie

Reageer