Vraag

Intern doorverbinden met kleinZakelijk

  • 3 December 2018
  • 5 reacties
  • 369 keer bekeken

Goede middag,

Wij hebben momenteel nog het ondernemers pakket van KPN. Nu zijn wij al een aantal maal gebeld om over te stappen.
En elke keer als ik de vraag stel:
"Is het mogelijk om met KleinZakelijk net als met het huidige ondernemerspakket. Dat alle telefoons (3 stuks) in het bedrijf afgaan bij een inkomend gesprek. En dat als ik opneem en hij is niet voor mij bedoeld. Ik hem dan intern kan doorzetten naar een collega? ". Wij hebben overgens 2 losse telefoon nummers. Waarbij iedereen via 1 telefoon nummer naar buiten belt. Mits er al niet 1 ingesprek is. Dan schakelt deze automatisch om. Dat is ook zo met het inkomende verkeer.
Ook hebben wij VoIP.

En niemand heeft hier een duidelijk antwoord op. Dus bij deze stel ik de vraag dan ook hier.
Kan het nu wel of kan het niet?

Hoor het graag.

5 reacties

Reputatie 5
Badge +5
Goedemorgen Juurtje, welkom op het Zakelijk KPN Forum.

Intern doorverbinden is een functionaliteit van de aangesloten apparatuur.

Het KPN Klein Zakelijk pakket ondersteunt alleen analoge toestellen. Het is mogelijk om een analoog basisstation aan te sluiten met meerdere handsets welke allemaal overgaan bij een inkomende oproep.

Zodra er wordt opgenomen is de lijn echter wel bezet voor alle toestellen die aangesloten zijn op die lijn. Het is afhankelijk van het type basisstation of het gesprek kan worden doorverbonden naar een ander toestel.

Gebruikt u op dit moment analoge of IP-toestellen?
Goede middag Mark,

Bedankt voor je reactie.

We gebruiken nu IP toestellen van Panasonic. We hebben in de meterkast een basis station staan die via een ethernet kabel is aangesloten op de KPN router. Dit basis station regelt dan de communicatie gok ik met de 2 telefoonlijnen naar de 3 losse telefoons.

Maar zoals ik het dan nu begrijp, werkt dat niet meer met KPN Klein Zakelijk?
Reputatie 5
Badge +5
Goedemorgen,

Dat is correct. IP-toestellen zijn niet te gebruiken met KPN Klein Zakelijk. De modem(Experiabox) heeft 2 telefonie-poorten geschikt voor analoge apparatuur.
Hartelijk dank voor de reactie Mark,

Best wel gek dat we nu met het Ondernemerspakket. Wel een Experiabox V10 hebben met dan dat IP basis station en dat werkt dus zoals we willen. Hebben ze een nieuw pakket KPN Klein Zakelijk en dan werkt het dus weer niet. En zouden we over moeten gaan op analoge toestellen.

Dan blijven wij voorlopig mooi op het Ondernemerspakket. Anders is het voor ons niet haalbaar.

Met vriendelijke groet,

Jurriaan
Reputatie 7
Badge +6
Dat lijkt mij in dit geval ook de slimste oplossing. KPN Kleinzakelijk is een prima oplossing voor de meeste kleine ondernemers maar heeft aan de andere kant erg weinig management functionaliteiten, wanneer er meer nodig is zou ik normaal gesproken KPN een aanraden.

Aan de andere kant ben ik ook een groot fan van geen problemen oplossen als 't niet kaduuk is. Als de huidige setup goed werkt, netjes geupdate is en goed beveiligd is zou ik het zeker niet vervangen.

Reageer