HDMI CEC

  • 13 December 2023
  • 8 reacties
  • 135 keer bekeken

Goedemorgen,

 

Wij hebben zakelijke televisie van KPN  en een tv ontvangen, zie foto voor de gegevens. Kan iemand mij vertellen of er op de ontvangen de optie HDMI CEC zit? Ik heb al 2 keer gebeld met KPN, maar niemand kon mij het antwoord geven.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen?! 

Alvast bedankt voor de hulp!

 

Groeten Irene

 

 


8 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @Irene026,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum! 
Ik ben op basis van jouw mailadres op onderzoek gegaan en ik heb jullie KPN EEN MKB abonnement gevonden. Als ik het goed begrijp wil je dus weten of de ontvanger een HDMI-CEC optie heeft, toch? 

Ik zie ook een notitie in het systeem staan waarin ik lees dat een collega je naar de dienstbeschrijving heeft doorverwezen. Heb je die gevonden? En heb je het daar in kunnen vinden? 

Eerlijk gezegd zou ik het zelf ook niet direct weten, maar ik ga natuurlijk graag verder op onderzoek uit.  

Goedenavond Rik,

Bedankt voor je reactie! Het klopt dat ik we een KPN EEN MKB abonnement hebben. Ik wil inderdaad graag weten of de ontvanger een HDMI-CEC optie heeft. Ik heb het niet uit de dienstbeschrijving kunnen halen. Als je me kunt helpen, graag!

 

Groeten Irene

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen Irene, 

Bedankt voor de reactie! 
Ik heb intern navraag gedaan bij mijn collega's en ik kreeg te horen dat wij in principe geen HDMI CEC ondersteunen bij deze tv-ontvangers. Het is overigens wel mogelijk om de afstandsbediening van de tv-ontvanger ook aan de tv te koppelen, zodat je beide met deze afstandsbediening kunt bedienen. Kijk voor meer informatie op de pagina afstandsbediening instellen

 

Hopelijk kun je hiermee verder!  

Goedemiddag Rick,

Bedankt voor het navragen. Dat is jammer, is dit een dienst wat nog gaat komen?

Fijne avond!

Groeten Irene

Reputatie 7
Badge +6

Hey Irene, 

Ik durf eigenlijk niet te zeggen of dit nog gaat komen. Natuurlijk kan ik het verzoek wel doorzetten. Ik ben wel nog benieuwd, waar wil je HDMI CEC precies voor gebruiken?

Hoi Rick,

 

Misschien is het inderdaad makkelijker om de vraag uit te leggen, want misschien zijn er wel andere oplossingen. Wij gaan gebruik maken van jullie optie narrowcasting. Het is daarom wenselijk dat de televisie (en KPN ontvanger) op ingestelde tijden aan- en uitgaan. Heb je daar ideeën voor? Ik zat nog ook te denken aan Google Nest. Als je mij kan helpen met dit punt dan ben ik echt dolblij :-).

 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen Irene, 

Bedankt voor de toelichting! 
Ik heb dit samen met een collega besproken en wij hebben op dit moment geen optie om de tv-ontvanger en tv volgens een schema automatisch in en uit te laten schakelen. Daar kunnen we je op dit moment dus niet mee helpen. Het zou kunnen dat dit op termijn wel mogelijk wordt, maar daar is nog geen duidelijkheid over. Als we deze functionaliteit toe gaan voegen volgt daar uiteraard communicatie over. 

Hoi Rick,

In ieder geval bedankt voor het uitzoeken. Ik hoop dat het in de toekomst mogelijk wordt gemaakt!

Een fijne avond!

 

Groeten Irene

Reageer