Vraag

Lora to MQTT

  • 22 August 2023
  • 3 reacties
  • 134 keer bekeken

Hoi 

Ik ben vrij nieuw met KPN Things omgeving maar heb inmiddels mijn 1e lora sensor gekoppeld.
Deze probeer ik door te zetten naar mijn MQTT broker. Er is inmiddels door Rick gecontroleerd dat de sensor berichten stuurt alleen zie ik deze niet terug in mijn broker.

Wie kan mij hier verder mee helpen?

Mvg Mark


3 reacties

Badge

Heb je logging van je mqtt-software aan staan? Zie je connection-requests? Heb je op tcp-level gecheckt of er een connection-request komt? Kan de firewall een rol spelen, bv door de mqtt-poort tegen te houden? Logging aan kpn-kant is beperkt, dus daar zie je niet zo veel.

Ik gebruik voor om te testen een mqqt broker die draait binnen het software platform “home assistant”. Ik zie daar wel pogingen maar krijg daarin de foutmelding “disconnected due protocol error. Er zijn meerdere apparaten verbonden met deze broker zonder problemen en kan niet achterhalen wat het probleem in protocol zou moeten zijn.

Om uit te kunnen sluiten dat het probleem door de broker komt even een broker ingericht bij HiveMQ. In 1e instantie zag ik hier ook geen berichten maar blijkbaar maakt KPN gebruik van de websocket poort. Nu zie ik wel berichten binnenkomen alleen ontbreekt in dit geval de gemeten temperatuur van de sensor. Dit ligt waarschijnlijk aan de decoders maar begrijp nog niet welke ik moet hebben.

Reageer