Vraag

MQTT Destination token bijwerken

  • 26 September 2023
  • 4 reacties
  • 80 keer bekeken

We zijn bezig met een koppeling naar de KPN Data Services Hub, en willen daarbij een Things Destination van het type MQTT inregelen zodat er verbinding met de MQTT broker van DSH gemaakt wordt.

Vanuit DSH Documentatie wordt aangeraden om het MQTT token kort geldig te laten zijn, wat zou betekenen dat we zeer regelmatig de Things Destination moeten bijwerken met een actueel token.

Hoe kunnen we dat (liefst geautomatiseerd) inregelen?

Kan dat vanuit Things (door op een of andere manier periodiek een nieuw token op te halen bij DSH (gebruikmakend van een API Key)

Of kan dat vanuit DSH (door op een of andere manier periodiek de Things Destination bij te werken via de Things API - die nog een beta status heeft)

Of moet dat op een heel andere manier gedaan worden?


4 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen @jeanmarc,

Welkom op het IoT forum! 
Excuses voor de late reactie. Ik ben aan het begin van de week i.v.m. een training afwezig geweest en het topic is denk ik aan de aandacht van mijn collega's ontsnapt. Ik heb niet direct het antwoord paraat, dus ik ga dit intern bespreken en uitzoeken. 

Ik heb op basis van de informatie uit het forumprofiel gezocht naar het account in de Things Portal, maar nog zonder succes. Met welke naam ben je geregistreerd in de Things Portal?

Op het things portal ben ik bekend via mijn zakelijke email adres (jean-marc.van.leerdam at ordina.nl). Ik ben ook bereikbaar op mijn KPN email (jeanmarc.vanleerdam at kpn.com).

Mijn vraag gaat over de mogelijkheden in het algemeen, en niet per sé over mijn huidige aanwezigheid op KPN Things. Ik werk in een KPN team dat (vanuit DSH) werkt aan integratiemogelijkheden tussen KPN Things en KPN DSH.

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen @jeanmarc,

Bedankt voor de toelichting! 
Ik heb dit intern besproken met de specialisten en heb onderstaande terugkoppeling gekregen: 
 

1. Er staat geen DSH destination op de planning. Er zou iets dergelijks ingebouwd kunnen worden, dat de credentials zo nu en dan ververst worden. Dat zou dus voor DSH (of MQTT generiek?) ontwikkeld moeten worden.

2. Op de volgende pagina vind je een tutorial: https://github.com/kpn-dsh/introduction-to-dsh/blob/master/mqtt.md 

 

3. De workflow daarin is om eerst een OAuth2-enabled REST call te doen om een password te laten genereren voor MQTT om vervolgens dan met MQTT een connectie op te bouwen. Afhankelijk van hoe & wat (API call rate limits etc.) kan het eventueel dus i.p.v van een "credential renewal" ook elke keer verse passwords laten genereren, en in dat geval deze workflow dus verwerken in een custom DSH destination type/implementatie. Wat de "betere" oplossing is zou dan uitgezocht moeten worden. Dit alles is natuurlijk toekomstmuziek: een 'echte' DSH destination maken is dus toch wel even wat werk dat als echte feature op de roadmap/Q-planning via de normale route zou moeten worden afgestemd.
 

Voor dat laatste is misschien nader contact gewenst tussen verschillende partijen.
De developers verwachten n.a.v. de aanvullende informatie over Jean-Marc dat zij zelf vermoedelijk in staat zijn iets te bouwen daarvoor.

OK, bedankt. Voorlopig weet ik even genoeg.

Reageer